Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
Acte de presentació del calendari de fires i festes Modernistes
PUBLICAT Dilluns, 07.05.2018

El recinte modernista de Sant Pau es vesteix d'època durant la presentació de les Fires Modernistes organitzada per Diputació de Barcelona. L'acte serveix també per presentar el Barcelona Pass Modernista, un tiquet que permet visitar, sense cues i a preus més baixos, 15 joies modernistes no només de Barcelona, sinó també d'altres municipis de la província, entre ells Canet i Mataró.


foto grup presentacio fires modernistesLa Casa museu Domènech i Montaner forma part de les 15 joies modernistes que es podran visitar a través del Barcelona Pass Modernista, una targeta que permet l'accés sense cues i a preus més baixos a diferents edificis modernistes de la demarcació de Barcelona. Aquesta iniciativa, liderada per la Diputació de Barcelona i Turisme de Barcelona, s'ha presentat en un acte especial al recinte de l'Hospital de Sant Pau. Un acte que ha comptat amb la participació de l'Àrea de Promoció Econòmica del nostre ajuntament i que ha servit també per presentar les fires i les festes modernistes de les comarques de Barcelona, entre elles la XI Fira Mercat Modernista que celebrarem a Canet de Mar els dies 14, 15 i 16 de setembre. 

L'acte ha sigut molt lluït, ja que ha comptat amb més d’un centenar de figurants vestits d'època, entre ells un bon grup de canetencs, que han ambientat els jardins del Recinte Modernista de Sant Pau, com si ens trobéssim a finals del segle XIX i principis del XX. A través de vestits i objectes antics, representants de les principals fires de la província de Barcelona, han homenatjat així el patrimoni heretat del modernisme català. Els diferents personatges han fet una recreació històrica en què s’han mostrat els costums, el dia a dia de l’època i les diferents classes socials que hi havia.

Així doncs, al calendari de fires modernistes, acompanyen la nostra Fira Mercat Modernista del setembre, la IV Festa Modernista del Roser de Maig a Cerdanyola del Vallès, que s'ha celebrat aquest cap de setmana passat, la XVI Fira Modernista de Terrassa (11, 12 i 13 de maig), les quartes jornades modernistes de l’Ametlla del Vallès (19 i 20 de maig), la XIV Fira Modernista de Barcelona (1, 2 i 3 de juny), les VII Jornades Modernistes de La Garriga (del 5 al 7 d’octubre), el final de l’estiueig a Cardedeu (6 i 7 d’octubre) i la 18a Festa Modernista de la Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló (del 19 al 21 d’octubre de 2018).

Per la seva banda, el Barcelona Pass Modernista, permet entrar a diversos espais modernistes de la capital catalana com la Casa Ametller, el Recinte Modernista de Sant Pau, la Casa de les Punxes, el Palau de la Música o el Palauet Casades, entre d’altres. Però també dona accés a equipaments situats fora de Barcelona. Sota el lema ‘El Modernisme, a Barcelona, és molt més’, es convida a descobrir també espais com el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya i la Casa Alegre de Sagrera de Terrassa, el Cau Ferrat i el Museu de Maricel de Sitges, la Masia Freixa de Lluís Muncunill, la Casa Viader de Cardedeu de Manuel Joaquim Raspall, la Casa Coll i Regàs de Josep Puig i Cadafalch de Mataró, el primer projecte del jove Antoni Gaudi, la Nau Gaudí també a Mataró, els jardins Artigas a la Pobla de Lillet o com dèiem, la nostra Casa museu. Es tracta de potenciar les visites més enllà de la capital catalana. Té un cost de 90 euros, aproximadament la meitat del que costaria visitar-los tots sense aquesta promoció.