ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Canet cedeix tres peces per a l'exposició "El modernisme i les flors"
PUBLICAT Dijous, 19.04.2018
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

modernisme i florsDes del 12 d'abril, el museu Can Tinturé d'Esplugues de Llobregat acull l'exposició “El modernisme i les flors”. Entre les peces que s'hi mostren, n'hi ha tres que pertanyen al fons de la Casa museu Domènech i Montaner. Són un mosaic ceràmic del Palau de la Música, un altre mosaic de la Fonda Espanya de Barcelona, i una càmera fotogràfica de Lluís Domènech i Montaner.

És una exposició organitzada pe l’Oficina de Patrimoni Cultural de l’Àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona, el Museu d’Art de Cerdanyola i Museus d’Esplugues de Llobregat. Es pot visitar fins al 23 de setembre i després es farà itinerant fins al desembre de 2020 per diferents museus de Catalunya. La seva itinerància s’emmarca dins els programes de suport de la Xarxa de Museus Locals, instrument de cooperació entre la Diputació de Barcelona i els ajuntaments amb museus municipals. A la Casa museu de Canet esperem  tenir-la a la primavera de 2020, després d’altres exposicions ja programades com les de l’escultor Miquel Blay, de la pintora Lluïsa Vidal i el cinema en època modernista.

"El modernisme i les flors" pretén mostrar-nos com la flora, en particular, va esdevenir un dels repertoris per excel·lència de l’arquitectura modernista, la qual va arribar a establir un veritable diàleg amb el món vegetal a través de les arts decoratives. A finals del segle XIX i començaments del segle XX, la natura va ser la gran musa i font d’inspiració d’arquitectes i artistes.

A la inauguració, que es va fer dijous passat, hi va assistir el director de la Casa museu Domènech i Montaner, Salvador Munrabà. Les dues comissàries de l'exposició, Fàtima López Pérez i Marta Saliné i Perich del grup de recerca GRACMON de la  Universitat de Barcelona, han col·laborat en altres ocasions amb la Casa museu. Van explicar als assistents el guió i el contingut de l’exposició i van fer-los una visita guiada. Altres autoritats i càrrecs presents a l'acte eren Txema Romero, director del Museu d'Art de Cerdanyola,  Roser Vilardell, directora dels Museus d'Esplugues,  Maribel Aguilera, regidora de Patrimoni cultural i Turisme de l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat i  Núria Lomas Pascual, gerent de Serveis Culturals de la Diputació de Barcelona.

Més informació de l'exposició

^