Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Dia Mundial del Consumidor. Els teus drets viatgen amb tu
PUBLICAT Dimecres, 14.03.2018
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic

banner dia consumidorEl 15 de març se celebra el Dia Mundial del Consumidor. Aquest 2018 es fa èmfasi en el món del transport i els drets dels seus usuaris. Amb el lema "Els teus drets viatgen amb tu, no te'ls deixis a casa", la Diputació de Barcelona, els consells comarcals, els ajuntaments i altres ens locals adherits a la Xarxa local de consum, volen explicar els drets dels usuaris dels mitjans de transports més habituals i dels viatgers en general amb l'objectiu de contribuir a la prevenció de conflictes en aquest àmbit.


El transport ha estat un dels sectors comercials més reclamats l'any 2017 en els serveis públics de consum de la demarcació de Barcelona. Al llarg dels darrers anys s'han incrementat les reclamacions de les persones consumidores per aspectes repetitius com ara les modificacions unilaterals en les condicions de prestació del servei, la manca d'aplicació de les polítiques de compensació en cas d'incidències, els danys i les pèrdues de l'equipatge i altres problemàtiques derivades de tot tipus de situacions.
 
Cal destacar que, en moltes ocasions, les reclamacions i les denúncies administratives dels consumidors tramitades en els serveis públics de consum, a banda d'exposar la qüestió de fons, posen de manifest un presumpte incompliment dels deures d'informació i atenció als viatgers pels serveis d'atenció al client de les empreses operadores de transport.
      
Conscients d'aquesta problemàtica, enguany s'han orientat les accions del Dia Mundial del Consumidor 2018 en una campanya comunicativa conjunta per explicar a la ciutadania els drets de les persones usuàries dels mitjans de transports de viatgers més habituals, amb l'objectiu de contribuir a la prevenció de conflictes de consum en aquest àmbit. El 15 de març doncs, marca l'inici d'aquesta campanya que consta d'informació en tots els suports comunicatius i en els àmbits del transport aeri, marítim, ferroviari i per carretera.

Trobareu més informació en aquest enllaç

 
 
 

 
 
 
 


Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^