Botķ que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Dia Mundial del Consumidor. Els teus drets viatgen amb tu
PUBLICAT Dimecres, 14.03.2018
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrōnic

banner dia consumidorEl 15 de marį se celebra el Dia Mundial del Consumidor. Aquest 2018 es fa čmfasi en el mķn del transport i els drets dels seus usuaris. Amb el lema "Els teus drets viatgen amb tu, no te'ls deixis a casa", la Diputaciķ de Barcelona, els consells comarcals, els ajuntaments i altres ens locals adherits a la Xarxa local de consum, volen explicar els drets dels usuaris dels mitjans de transports més habituals i dels viatgers en general amb l'objectiu de contribuir a la prevenciķ de conflictes en aquest āmbit.


El transport ha estat un dels sectors comercials més reclamats l'any 2017 en els serveis públics de consum de la demarcaciķ de Barcelona. Al llarg dels darrers anys s'han incrementat les reclamacions de les persones consumidores per aspectes repetitius com ara les modificacions unilaterals en les condicions de prestaciķ del servei, la manca d'aplicaciķ de les polítiques de compensaciķ en cas d'incidčncies, els danys i les pčrdues de l'equipatge i altres problemātiques derivades de tot tipus de situacions.
 
Cal destacar que, en moltes ocasions, les reclamacions i les denúncies administratives dels consumidors tramitades en els serveis públics de consum, a banda d'exposar la qüestiķ de fons, posen de manifest un presumpte incompliment dels deures d'informaciķ i atenciķ als viatgers pels serveis d'atenciķ al client de les empreses operadores de transport.
      
Conscients d'aquesta problemātica, enguany s'han orientat les accions del Dia Mundial del Consumidor 2018 en una campanya comunicativa conjunta per explicar a la ciutadania els drets de les persones usuāries dels mitjans de transports de viatgers més habituals, amb l'objectiu de contribuir a la prevenciķ de conflictes de consum en aquest āmbit. El 15 de marį doncs, marca l'inici d'aquesta campanya que consta d'informaciķ en tots els suports comunicatius i en els āmbits del transport aeri, marítim, ferroviari i per carretera.

Trobareu més informaciķ en aquest enllaį

 
 
 

 
 
 
 


Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^