Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El Síndic de Greuges presenta l'informe anual d'actuacions
PUBLICAT Dimecres, 28.02.2018
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic

imatge informe web Síndic de GreugesCanet de Mar ha rebut la visita del Síndic de Greuges en dues ocasions durant l'any 2017. Al març i a l'octubre, l'oficina del Síndic s'ha instal·lat a Vil·la Flora per atendre directament les consultes i les queixes que els ciutadans i les ciutadanes li han fet arribar sobre actuacions de l'administració envers els seus administrats. En el cas del nostre municipi, s'han atès 70 casos, 34 eren queixes i 36 consultes. Al conjunt del Maresme, el Síndic ha iniciat 1.350 expedients, 856 dels quals eren queixes i 494 eren consultes.

Aquest informe s'ha fet arribar a l'Alcaldia aquest febrer, amb les dades de tots els municipis de la demarcació de Barcelona. En total, l'oficina del Síndic ha atès a la nostra demarcació, més de 19.400 queixes i consultes. L'informe només mostra les xifres, no detalla quins han estat els principals motius de queixa o de consulta. Aquesta informació la trobem a l'informe general de l'any que el Síndic envia al Parlament de Catalunya. A l'informe de 2017, ja s'explica d'entrada que aquest ha estat un any excepcional, tant pels pitjors atemptats terroristes patits a Catalunya des de fa dècades com pels esdeveniments relacionats amb la convocatòria de l’1 d’octubre. A partir d'aquí es va un informe exhaustiu de detallat de la tasca del Síndic durant els 12 mesos de l'any 2017.

Les queixes més habituals a nivell general són les de sorolls provocats per festes, les relacionades amb el medi ambient, l'accés a ajuts i programes per a col·lectius concrets o els sorolls i molèsties d'algunes activitats econòmiques com botigues, bars o restaurants. A nivell general i a tot Catalunya, al 2017 s'han superat per tercer any consecutiu, les 10.000 queixes iniciades al Síndic de Greuges i d'aquestes, com hem dit, 36 corresponen a Canet de Mar.

Trobareu l'informe complet en aquest enllaç i també si entreu al web del Síndic.
 .

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^