Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Joventut manté el suport al centres de secundària
PUBLICAT Dimecres, 31.01.2018
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic

Des que es va iniciar el curs al setembre passat, la Regidoria de Joventut està en plena activitat. A part de reprendre la dinamització de la Masoveria, desenvolupar projectes com el Pressupost Jove  i col·laborar activament en altres projectes com el Passarel·les, una de les pedres angulars de la seva activitat han estat les activitats i el suport als centres educatius de secundària. Fem un repàs de les activitats que ja s’han desenvolupat i les que encara han de venir:

Obra de teatre social Ja n’hi ha prou!

Cada any, al primer trimestre del curs, s’organitza l’obra de teatre Ja n’hi ha prou! adreçada a les alumnes 2n d'ESO dels tres centres que cursen la secundària: el col·legi Yglesias, l’institut Lluís Domènech i l’institut Sunsi Mora. L’obra, a càrrec de la companyia Teatracció, es va fer l'octubre passat a l’envelat de Vil·la Flora i se centra en la prevenció de la violència representant diferents situacions i escenes quotidianes de la vida del jovent i es fomenta el debat posterior amb els actors. Hi van assistir uns 180 alumnes.

Taller prevenció del consum d’alcohol

tallers jovesGràcies el finançament de Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona s'han pogut programar tallers de prevenció, adreçats als joves estudiants de secundària, per tal de reflexionar sobre els efectes que provoca el consum d’alcohol, els mites i les llegendes associades a aquest consum, així com altres factors que intervenen com ara la pressió dels grups, la publicitat, les tradicions... Els tallers, que els ha dut a terme personal qualificat de l'entitat especialitzada en prevenció de riscos PDS, han generat molt d’interès per part de l’alumnat. Es van fer al novembre i al desembre i hi van assistir els alumnes de 2n i 4t d'ESO del col·legi Yglesias i els cursos de 3r d'ESO de l'institut Sunsi Móra.

Tallers d’Emancipació

Conèixer les característiques de la persona emprenedora, i descobrir-les en una mateixa, potenciar l’autoconeixement i reconèixer l’emprenedoria com a actitud vital i eix fonamental de creixement personal, han estat els objectius dels tallers d’Emancipació desenvolupats als tres centres de secundària del municipi. Els tallers, de dues hores de durada i oferts per l’Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona, els ha dut a terme una educadora social de l'associació Ai Carai! i han tingut molt bona acollida. S'han fet aquest gener i hi han participat alumnes d'Emprenedoria i Economia del col·legi Yglesias i dels dos instituts públics.

Xerrades d’orientació acadèmica

A través de les xerrades d’orientació acadèmica que adrecem als alumnes de 3r i 4t  d’ESO de tots els centres de secundària, pretenem obrir un espai d’informació i reflexió sobre el seu itinerari formatiu. Ambdues sessions, realitzades per l’equip tècnic de Joventut, s’han estructurat en dues parts. A la primera, es tracta la presa de decisió centrada en l’autoconeixement i en els condicionants que l'afecten i en la segona part, s’ofereix una visió general del sistema educatiu i les sortides que hi ha més enllà de la ESO.

Pel que fa al Batxillerat, també hi haurà xerrades d’orientació. En aquest cas però, les durà a terme l’empresa especialitzada en la matèria, Educaweb, i a part d’oferir eines per l’autoconeixement, oferirà un espai per a la reflexió i debat al voltant de l’oferta formativa després del Batxillerat.

El calendari de les xerrades és el següent:

Orientació acadèmica adreçada a 3r d’ESO
-    10/01/2018 - 3r d’ESO A del Lluís Domènech
-    17/01/2018 - 3r d’ESO B del Lluís Domènech
-    31/01/2018 - 3r d’ESO C del Lluís Domènech
-     7/02/2018 -  3r d'ESO A del Sunsi Móra
-    19/02/2018 - 3r d’ESO del col·legi Yglesias
-    28/02/2018 - 3r d'ESO B del Sunsi Móra

Orientació acadèmica adreçada a 4t d’ESO
-    31/01/2018 - 4t d’ESO A del Sunsi Móra
-    07/02/2018 - 4t d’ESO A del Lluís Domènech i 4t d’ESO B del Sunsi Móra
-    14/02/2018 - 4t d’ESO B del Lluís Domènech
-    19/02/2018 - 3r d’ESO del col·legi Yglesias
-    21/02/2018 - 4t d’ESO C del Lluís Domènech

Orientació acadèmica a Batxillerat
-    14/02/2018 - dos grups de 1r del Lluís Domènech
-    21/02/2018 - dos grups de 1r del Lluís Domènech i el 1r del Sunsi Móra
-    04/04/2018 - alumnes de 2n del Lluís Domènech interessats a fer CFGS

Tallers del Pressupost Jove

tallers jovesDins del període de presentació de les propostes per participar en el Pressupost Jove, es van fer diferents sessions de tallers per als alumnes de 1r de Batxillerat de l’institut Lluís Domènech i Montaner i l’institut Sunsi Móra. Els tallers pretenien donar a conèixer el projecte i motivar als i les joves a participar-hi, tot engrescant-los i acompanyant-los en l’elaboració de propostes que donin resposta a les seves necessitats i interessos. Els tallers els van dinamitzar les tècniques especialitzades en metodologies participatives Marges i les va acompanyar el tècnic de Joventut de l’Ajuntament. Van tenir lloc els dies 15 i 22 de novembre al Lluís Domènech i el 21 de novembre al Sunsi Móra.

Taller sobre mobilitat internacional

En el marc del Servei de Mobilitat Internacional del qual formem part, hem preparat el taller “Oportunitats generals per a la Mobilitat Internacional” adreçat als tres cursos de 2n de Batxillerat de l’institut Lluís Domènech. Es tracta d’un taller de format participatiu i dinàmic que pretén donar informació sobre les possibilitats que presenta la mobilitat i despertar l’interès per aquesta per part dels i les joves. Els tallers, comptaran amb la dinamització de l'assessora especialitzada del Servei, i el tècnic de joventut, tindran lloc els dies 14, 21 i 28 de febrer de 2018.

 

Més:

L'Espai jove es desplaça als centres de secundària - Represa de la dinamització a La Masoveria

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^