Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dimarts, 30.01.2018

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha presentat els eixos i les actuacions del seu Pla d’Accions per aquest 2018, encaminades a reforçar la comarca com a destinació turística de referència.  Entre les actuacions més destacades, hi ha la posada en marxa del camí de Sant Jaume, que recorrerà tota la costa de la comarca i passarà per tant, també per Canet.

Presentació Pla d'Acció 2018 - foto cedidaLa comarca del Maresme vol fer aquest 2018 un pas endavant en la seva consolidació com a destí turístic sostenible, de qualitat i de referència per a visitants nacionals i internacionals. Durant aquest any el Consorci, com a òrgan que representa en l’àmbit turístic els interessos dels 30 municipis de la comarca, del propi Consell Comarcal i de 4 entitats privades sense ànim de lucre, vol continuar treballant com a eina dinamitzadora, promotora i comercialitzadora dels diversos productes turístics del Maresme. En aquest sentit, el president del Consorci, Joaquim Arnó, ha destacat que el Pla d’Accions presentat respon a la necessitat de fer una ‘proposta concreta i realista amb l’aspiració de representar tot el conjunt d’associats i consolidar el Maresme com una destinació de referència’.

La ‘Destinació Maresme’, una marca de comarca

El Pla d’Accions 2018 forma part de l’estratègia impulsada pel Consorci per convertir la ‘Destinació Maresme’ en una marca que representi tots els municipis de la comarca tenint en compte totes les seves particularitats. En un breu període de temps, l’entitat vol impulsar una Plataforma de Destinació Turística que englobi tots els atractius de la comarca i permeti oferir als visitants un suport únic a través del qual accedeixi a tot tipus d’informació de servei i la seva comercialització. En aquesta línia, el president del Consorci ha presentat diverses iniciatives dirigides a millorar la qualitat del patrimoni natural i cultural de la comarca, com per exemple, la posada en marxa definitiva de les actuacions de neteja del fons marí després del resultat exitós de la prova pilot feta fa pocs mesos. A més, el Consorci preveu impulsar aquest 2018 actuacions enfocades a donar resposta a qüestions rellevants com els allotjaments turístics i a impulsar segments de mercat com ara el turisme esportiu i el cultural, aprofitant que l’any 2018 ha estat declarat l’Any del Turisme Cultural. Un altre dels eixos en els quals es treballarà serà la presentació pública i difusió del segell de turisme gastronòmic per convertir la comarca en referent en l’àmbit de la gastronomia i l’alimentació. En aquest període també es vol impulsar el Maresme Film Clúster, com un instrument per facilitar, coordinar i gestionar les peticions de localitzacions per dur a terme rodatges de pel·lícules i sèries a la comarca.

El Camí de Sant Jaume, el primer projecte materialitzat

Seguint l’objectiu d’unir i aglutinar tota l’oferta turística de la comarca, el president del Consorci de Promoció Turística del Maresme ha fet saber que el proper 29 d’abril s’inaugurarà el tram del Camí de Sant Jaume que recorre tota la Costa del Maresme. Es tracta d’un recorregut únic d’aquest camí ancestral que ressegueix tots els quilòmetres de costa de la comarca. Precisament, la ruta del Camí de Sant Jaume formarà part del projecte global de rutes i senders del Maresme. Una iniciativa per a la qual des del Consorci s’ha preparat un projecte per sol·licitar finançament als fons europeus FEDER. D’aquesta manera, el Maresme es convertirà en la primera comarca que demana un ajut per desenvolupar un projecte destinat a tots els seus municipis. Actualment, des del Consorci s’està acabant de concretar amb els ajuntaments de la comarca quines seran les implicacions dels municipis en aquesta iniciativa de gran envergadura.

Nova campanya audiovisual de promoció del Maresme

En el marc de la presentació del Pla d’Accions 2018, s'ha fet públic el vídeo promocional, que es difondrà a través del web del Consorci i les xarxes socials, el qual mostra els atractius dels 30 municipis que integren la comarca. La peça audiovisual promou, a través de les vivències d’una família, diversos racons i llocs emblemàtics del Maresme.