Botķ que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Participaciķ inicia un projecte formatiu per a les entitats locals
PUBLICAT Dimarts, 02.01.2018
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrōnic

L'Acadčmia de les Entitats, neix per posar a disposiciķ de les associacions locals un seguit d'eines formatives per dotar-les de recursos que les ajudin en el seu dia a dia. Va comenįar al novembre i tindrā continuītat durant aquest 2018.

imatge web entitatsLa Regidoria de Participaciķ Ciutadana i Igualtat, va comenįar el 24 de novembre el projecte ACADČMIA DE LES ENTITATS. Ho va fer coincidint amb la Jornada de l’Esport i la Participaciķ, en la qual el psicōleg Pere Alastrué va oferir a les entitats el taller "Educaciķ en valors a través de l'esport als municipis". Es dirigia principalment a les entitats de l'āmbit esportiu i per tant va ser una sessiķ coordinada per les dues ārees, Esports i Participaciķ. La segona sessiķ de l'Acadčmia es va fer el dia 2 de desembre. En aquesta ocasiķ la conduīa el coach Xavier Sabaté i es titulava “Incentivem la Participaciķ i el relleu generacional a les nostres entitats”. El 17 de desembre va fer-se la tercera sessiķ, que era oberta a tothom i que va consistir en un taller, “l’estenedor de les injustícies”. El va fer una dinamitzadora i va permetre, a traves de frases i explicacions senzilles poder cončixer l’explotaciķ a la indústria tčxtil internacional tot intentant fomentar hābits de consum més sostenible. En aquesta ocasiķ, era una activitat que s'emarcava dins el Mercat d’Intercanvi i de segona mā, que organitzava l’Ārea de Medi Ambient.

L'Acadčmia de les Entitats, com diu la regidora de Participaciķ Ciutadana i Igualtat, Raquel Serra posa a disposiciķ de les associacions un seguit de tallers i sessions formatives, per tal de poder-los facilitar eines i recursos que les ajudin en el seu dia a dia, així com cara al futur, ajudar-les a consolidar, actualitzar-se i poder preveure i preparar el seu futur.

Per al 2018, l'Acadčmia intensificarā les accions. Durant el primer trimestre, n'hi haurā els dies 3 de febrer i 3 de marį. Seran taller dirigits fonamentalment a les entitats educatives d’infantil i primāria: ampes, consells directius de centres educatius, personal docent, esplais, entitats lúdic educatives, monitors i auxiliars. Es faran els tallers per fomentar les relacions igualitāries “Tranquilˇles i Valents”, per afavorir una educaciķ i tracte no discriminatori, en l’āmbit sexual i de gčnere.

D'altra banda, també hi ha previstos dos tallers més: “Captaciķ de Fons: Noves Fonts de Finanįament” i “Fiscalitat per Associacions”. Aquests, tenen una durada mitjana d’aproximadament 3 hores, i es desenvolupen al primer pis de La Masoveria de Vil.la Flora, amb la colˇlaboraciķ de l’ārea de Joventut.

La informaciķ d'aquests tallers, així com les seves inscripcions les podeu fer a través del correu electrōnic masvidalnj@canetdemar.cat o al telčfon 93 794 39 40 ext.140.

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^