Botķ que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'ACA i el Consell Comarcal signen un conveni per millorar la Depuradora mancomunada
PUBLICAT Dimecres, 29.11.2017
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrōnic

Imatge arxiu DepuradoraL'Agčncia Catalana de l'Aigua (ACA) i el Consell Comarcal del Maresme han signat un conveni que afecta la Depuradora mancomunada dels municipis de Canet i els dos Arenys. En concret, es tracta d'una millora per al sanejament d'Arenys de Munt, que inclou la redacciķ del projecte constructiu de l'estaciķ de bombament i impulsiķ del colˇlector en alta d'Arenys de Munt, Arenys de Mar i Canet de Mar. L’ACA finanįarā amb 36.500 euros la redacciķ d'aquest projecte, que farā el Consell Comarcal.

En el moment que s’executin les obres, les aigües residuals d’Arenys de Munt deixaran de circular per la xarxa de clavegueram municipal d’Arenys de Mar i s’enviaran directament a l’Estaciķ depuradora d'aigües residuals (EDAR), que recordem estā situada en terrenys d'Arenys de Mar i d'Arenys de Munt i que té l'entrada principal a través del nostre municipi. Segons les previsions, aquesta modificaciķ permetrā estalviar un 24.500 euros anuals a la vegada que es reduirā el consum energčtic en 255.000 kWh/any.

Sanejament a Catalunya

El Pla de gestiķ del districte de conca fluvial de Catalunya i el seu Programa de mesures associat, tal i com explica el Consell Comarcal, inclou les actuacions necessāries per a la millora dels sistemes existents, així com la posada en marxa dels nous per garantir el manteniment o millora de l'estat ecolōgic de les nostres aigües superficials, subterrānies i marines.

A data d'avui les 516 depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 97,1% de la poblaciķ catalana. Pel que fa al Maresme, la comarca compta amb onze depuradores en servei que depuren les aigües residuals generades pel 95% de la seva poblaciķ. La dels dos Arenys i Canet va ser inaugurada al febrer de 2005.

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^