ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
La Casa museu ens acosta la creativitat en els teixits de Rafael Masó
PUBLICAT Dimarts, 24.10.2017
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

imatge web expo Rafel MasóAquest dissabte, 28 d'octubre, s'inaugura a la Casa museu Domènech i Montaner, l'exposició "De l'amor és lo jardí. Masó i els teixits". Hi veurem tot un conjunt de brodats, peces de teixit, banderes i penons concebuts per l'arquitecte gironí Rafael Masó.

L'exposició es divideix en dos grans blocs. D'una banda els dissenys que es podrien emmarcar dins de la vida familiar, que eren obres que estaven més lligades al brodat de mocadors, coixins i peces de teixit domèstiques i de l'altra les obres que estan lligades al disseny de penons i banderes.

Aquestes obres formen part de la voluntat de Masó de seguir la idea del disseny total, és a dir, poder dibuixar-ho tot. Aquesta idea va estar molt acotada a Catalunya, però hi va haver alguns dissenyadors, com feu Masó, que van emmirallar-se en els artistes centreeuropeus.

L’arquitecte va deixar la seva empremta a Canet amb la Casa J. Renau, situada a la Riera Buscarons, al costat de la plaça de la Papallona i amb la Cooperativa Agrícola La Canetense, més coneguda avui com a Cafè Teatre Odèon. De fet, a les obres de l'Odèon que s'estan duent a terme, es treballa per conservar al màxim l'edifici original que Masó va projectar al 1920.

"De l'amor és lo jardí. Masó i els teixits", ha tingut un gran èxit en la seva exposició a Girona i s’espera que a Canet es rebi amb la mateixa acollida. La podrem veure fins al dia 27 d'abril de 2018.

^