Botķ que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Dimarts, 3 d'octubre, aturada general a Catalunya
PUBLICAT Dilluns, 02.10.2017
Comparteix al facebookCompartir a Twitter

L’Ajuntament de Canet de Mar se suma a l’aturada general de l’economia Catalana, convocada per reivindicar la dignitat el poble de Catalunya i denunciar la repressiķ de l’Estat espanyol contra la ciutadania.

Per aquest motiu les dependčncies municipals romandran tancades aquest dimarts, amb excepciķ dels serveis mínims següents:

Policia Local, Registre General d’entrada de documents, servei de guārdia de la Brigada d’Obres i Serveis i obertura i tancament de la Plaįa Mercat.


Aquest dilluns al migdia, centenars de canetencs s'han concentrat davant l'Ajuntament per manifestar aquest rebuig a la vulneraciķ de drets i llibertats. L'alcaldessa ha llegit el manifest de l'Associaciķ catalana de municipis i de l'Associaciķ de municipis per la independčncia, que Canet fa seu: 

El diumenge 1 d’octubre de 2017 passarā a la histōria a Catalunya per la vergonya d’un Estat espanyol repressor que ha exercit una dura violčncia davant d’uns ciutadans absolutament indefensos. Perō sobretot restarā en els nostres cors i en la nostra memōria per l’actitud cívica, serena, coratjosa, pacífica i persistent d’uns ciutadans que van sortir a votar i exercir la democrācia malgrat les amenaces i l’estat de setge i por.

Avui sortim al carrer per condemnar de forma enčrgica, alta i clara tota la violčncia generada per l’Estat espanyol, emparat pel seu Govern, contra veīns i veīnes dels nostres pobles i ciutats que l’únic que volien és decidir i exercir la democrācia. Els més de 800 ferits registrats, dos d’ells en estat molt greu, i les imatges d’agressions, repressiķ sense contemplacions i violčncia, no cauran mai en l’oblit. Una actuaciķ dicatada per un govern de l’Estat, que n’és el responsable últim, i que n’haurā d’assumir les conseqüčncies.

Al mateix temps, reconeixem i agraīm profundament l’actitud i el comportament dels més de 2 milions de persones que aquest diumenge es van expressar a les urnes, i una especial menciķ als qui se’ls va usurpar el vot. La seva valentia, compromís i fortalesa exercint el dret a vot, oposant resistčncia pacífica, fent costat a la gent que volia votar i no caient en la provocaciķ de les forces de seguretat espanyoles, sota un estat de setge i por, sķn el reflex d’una societat madura, pacífica i plenament democrātica. Un reconeixement a tots els votants, a tots els voluntaris, i alcaldes i alcaldesses, electes locals i treballadors públics que van fer possible que aquest diumenge es pogués votar.

Avui i aquí exigim i demanem el suport de les institucions europees i de la comunitat internacional que no pot continuar mirant cap a un altre costat i fent veure que a Catalunya no ha passat res. Les imatges del que ahir vam viure estan a tots els mitjans internacionals i sobre la taula de totes les cancelleries.   Ha quedat clar que els catalans tenim dret a decidir el nostre futur i que l’Estat espanyol ha intentat reprimir, sense čxit, la voluntat del poble catalā.

Finalment, deixem clar que els municipis catalans i els seus cārrecs electes serem fidels al compromís de la gent i a allō que decideixin les institucions catalanes, Govern catalā i Parlament de Catalunya.

Ens volien agenollats i ens han trobat drets, ens volien atemorits i ens han trobat valents, ens volien dividits i ens ha trobat units.

Hem votat. Hem dit ben alt al mķn que la repressiķ no podrā callar la nostra voluntat. La democrācia sempre guanyarā la violčncia.
 

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^