Botó que mostra/amaga menú lateral
Agenda
Dissabte
16.09.2017
 
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic
10a Fira Mercat Modernista
Ho organitza
Àrea de Promoció Econòmica

10.45 hores. Cercavila inaugural. El pregoner i la seva orquestrina itinerant, acompanyats de la figura  d’en Domènech inauguren tots els racons de la fira al so de tonades modernistes. A càrrec del grup Xarop de Canya.  Itinerari: plaça Universitat, riera Gavarra, plaça de la Llenya, riera Buscarons fins a la plaça Mercat, es tornarà cap al carrer de la Font i la plaça Macià, es continuarà pel carrer Castanyer, l’Espai La Moderna, el carrer Ample, la riera Sant Domènec i s’acabarà a la plaça Universitat.

11.00 hores. L’hora del conte En Bum i el misteri modernista Un any més ens arriba el conte modernista. Aquest any és un conte ben misteriós i sereu els nens i les nenes que haureu de resoldre el misteri de les tres pedres. Segur que us en sortiu!!!!

En acabar, en Bum us convida a tocar la bateria a ritme modernista. A càrrec de la Companyia Homenots.  Escenari: plaça Universitat (sota les pèrgoles). Organitza: Biblioteca P. Gual i Pujadas

11.00 hores. Ruta dels Indians (Vegeu informació apartat rutes i visites guiades)

11.00 hores. Visita guiada a l’Escola de Teixits de Punt (Vegeu informació apartat rutes i visites guiades)

11.15 hores. Espectacle itinerant:  Pete&Pat at Piano Pupp de la companyia Bigolis Teatre Dos elegants ciclistes condueixen un tàndem que empeny un pianoman que va tocant animades melodies. Mentre circulen, criden l’atenció del públic i interactuen amb ell. Quan l’artefacte fa una parada, el piano es transforma en un teatret de titelles on es representen les aventures de Pete i Pat, una llebre nerviosa i un buldog tranquil que protagonitzen situacions absurdes.  Parada davant la plaça Mercat. Activitat amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona programa.cat

11.30 hores. Espectacle: L’elixir de la vida de la companyia Professor Karoli Músic i inventor de l’Elixir de la vida, un producte miraculós de renom internacional sol·licitat a totes les cases reials europees, les seves qualitats són infinites.. allarga la vida, la joventut retorna, el sexapil  l’il·lumina i la infantesa et dóna la mà. A la plaça Macià Durada: 30 min. Activitat amb el suport   de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona programa.cat

11.30 hores. Ruta guiada: El patrimoni religiós i el llegat de Puig i Cadafalch.  (Vegeu informació  apartat rutes i visites guiades)

11.30 hores. Visita teatralitzada: La Maria Roura ens rep a casa seva. (Vegeu informació apartat  rutes i visites guiades)

12.00 hores. Gimcana guiada El Griu de Canet. Un passeig per 150 anys d’història de Canet buscant el Griu Recorregut per la vila, joc i aplicació de mòbil. Cal que porteu el vostre telèfon intel·ligent Inici: plaça Universitat. Estand Ajuntament Durada: 1h i 30 min.

12.00 hores. Animació de carrer. Volem votar. Una dona un vot!!! Carme Karr i Àngela Cardona, dues reconegudes feministes, sufragistes i col·laboradores de la revista Feminal, convoquen a totes les dones (i homes de ment oberta) de la vil·la de Canet a participar en la gran manifestació per a reclamar el dret de vot de la dona. No hi falteu! «Votes for women!»  A càrrec del grup Xarop de Canya, l’Associació de Dones Sàlvia i l’Associació Nautilus de  Barcelona. Itinerari: plaça Universitat, riera Gavarra, plaça de la Llenya, es continuarà pel carrer Ample, l’Espai La Moderna, carrer Castanyer, plaça Macià i carrer de la Font i s’acabarà a la plaça Mercat.

12.00 hores. Visita guiada a l’Escola de Teixits de Punt (Vegeu informació apartat rutes i visites guiades)

12.00 hores. Ruta modernista al centre històric (Vegeu informació apartat rutes i visites guiades)

12.30 hores. Conferència Lluïsa Vidal, la mirada d’una dona, l’empremta d’una artista a càrrec de Consol Oltra. Lluïsa Vidal va ser una de les principals pintores modernistes catalanes,  oblidada després de la seva mort. Va  sobresortir en un entorn contrari, va exposar, entre moltes altres,   a la Sala Parés, i va ésser una artista molt cotitzada a la seva època.  Casa museu Lluís  Domènech i Montaner Activitat organitzada dins del «Cicle Cultura per la Igualtat», àrees  d’Igualtat i Cultura, ACPO, Mares Malabaristes i Associació de Dones Sàlvia

12.30 hores. Escenificació teatral Un  dia d’estiu amb la gent de Vil·la Flora - Proclamant la votació de les dones a Canet! Avui hi ha molt d'enrenou a la finca Vil·la Flora, es parla de la visita d'un grup de dones de Canet de Mar que han vingut per organitzar-se i reclamar els drets  electorals per les dones. No hi podeu faltar! A càrrec d’un grup d’actors canetencs, dirigits per Pep Isern Obert a tothom. Jardins de Vil·la Flora

12.45 hores. Espectacle de dansa Folies Bergères. Una ullada a la dansa des dels ulls de les ballarines modernistes. A càrrec de la compañía de Dansa Sisè Sentit Espectacle creat i coreografiat per: Gemma Galera i Maxime Iannarelli  Producció: Sisè Sentit amb la col·laboració de l’Ajuntament  de Canet de Mar. A la riera Sant Domènec. Durada: 20 min.

12.45 hores. Espectacle L’elixir de la vida de la companyia Professor Karoli Músic i inventor de l’Elixir  de la vida, un producte miraculós de renom internacional sol·licitat a totes les cases reials  europees, les seves qualitats són infinites.. allarga la vida, la joventut retorna, el sexapil  s’il·lumina i la infantesa et dóna la mà. A la plaça Macià Durada: 30 min. Activitat amb el suport  de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona programa.cat

13.00 hores. Espectacle itinerant  Pete&Pat at Piano Pupp de la companyia Bigolis Teatre Dos elegants ciclistes condueixen un tàndem que empeny un pianoman que va tocant animades  melodies. Mentre circulen, criden l’atenció del públic i interactuen amb ell. Quan l’artefacte fa una parada, el piano es transforma en un teatret de titelles on es representen les aventures de Pete i Pat, una llebre nerviosa i un buldog tranquil que protagonitzen situacions absurdes. Parada a la Plaça Macià. Activitat amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona programa.cat

13.00 a 14.00 hores. Concert Vermut «TOCS I TAPES» – parc del Santuari Amb motiu del 150è aniversari del naixement de l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch. Activitat ambientada en l’època modernista, amb la col·laboració de l’Associació de Dones Sàlvia i l’Associació Nautilus de Barcelona. El restaurant del Santuari, edifici dissenyat pel mateix arquitecte, oferirà un vermut popular que constarà d’una cervesa o vermut negre amb un pica-pica salat al preu de 3,5€. Venda de tiquets anticipada al mateix restaurant. Animació musical a càrrec de Xarop de Canya. Per facilitar l’accés al parc, de les 12.30 a 13.30h, el trenet de la fira, farà viatges gratuïts des de la plaça  Mercat al Santuari.

13.15 hores. Teatre: La dona del senyor Josep falta a l’home Escenificació teatral que reflecteix el moment de l’època. A l’espai Els 4 Gats – carrer Ample- Riera de La Torre. Organitza: Joves del Teatre del Centru

14.30 a 17.00 hores. Els banyistes modernistes – Un dia de platja Recreació d’una escena estiuenca típica del Canet de principis de segle XX, amb un grup de banyistes que van de pic-nic i a fer-se un bany a la platja de Canet. A càrrec de l’Associació Nautilus de Barcelona. Concentració davant l’Oficina de Turisme – Casa museu. Els podrem acompanyar fins a la platja davant la riera Sant Domènec. Aquesta activitat està oberta a tothom que vulgui participar portant el seu picnic.

17.00 hores. Cercavila d’animació El carro del vi Els viticultors de la zona aturen la verema i visiten la fira amb el seu carro del vi, per oferir-nos un tastet del seu vi jove i del most ben fresc. Afineu la gola, que si en voleu beure... primer haureu de cantar! A càrrec del grup Xarop de Canya Itinerari: plaça Universitat, riera Gavarra, plaça de la Llenya, carrer Ample, espai La Moderna, carrer Castanyer, plaça Macià, carrer de la Font, riera Buscarons, plaça Mercat i plaça Universitat.

17.00 hores. Ruta dels Indians (Vegeu informació apartat rutes i visites guiades)

17.00 hores. Espectacle L’elixir de la vida de la companyia Professor Karoli Músic i inventor de l’Elixir de la vida, un producte miraculós de renom internacional sol·licitat a totes les cases reials europees, les seves qualitats són infinites.. allarga la vida, la joventut retorna a tu, el sexapil s’il·lumina i la infantesa et dóna la mà. A la plaça Macià Durada: 30 min. Activitat amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona «programa.cat»

17.30 hores. Passejada fotogràfica pels petits detalls i els colors de Canet (Vegeu informació apartat rutes i visites guiades)

17.30 hores. Ruta guiada: El patrimoni religiós i el llegat de Puig i Cadafalch. (Vegeu informació apartat rutes i visites guiades)

17.30 hores. Visita teatralitzada: La Maria Roura ens rep a casa seva. (Vegeu informació apartat rutes i visites guiades)

17.30 hores. Espectacle itinerant Pete&Pat at Piano Pupp de la companyia Bigolis Teatre Dos elegants ciclistes condueixen un tàndem que empeny un pianoman que va tocant animades melodies. Mentre circulen, criden l’atenció del públic i interactuen amb ell. Quan l’artilugi fa una parada, el piano es transforma en un teatret de titelles on es representen les aventures de Pete i Pat, una llebre nerviosa i un bulldog tranquil que protagonitzen absurdes situacions. Parada al carrer Ample, davant Espai La Moderna Activitat amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona«programa.cat»

17.45 hores. Conferència ARTS, tallers i industries en el modernisme. El treball amagat de les dones. A càrrec de Mireia Freixa – Catedràtica UB En els anys del Modernisme, nombrosos tallers i indústries van orientar la seva producció a produir objectes que denominaven «d’art». Es van recuperar antics procediments alhora que s’introduïen nous materials i tècniques per tal d’aconseguir productes millors i més competitius. En alguns d’aquests tallers, les dones hi tingueren un paper determinant, tot i que va tenir molta menys visibilitat que la dels seus companys. El treball femení es va desenvolupar majoritàriament a les industries ceràmiques i a totes les activitats relacionades amb la producció tèxtil i les arts de l’agulla. En acabat es podrà visitar l’exposició de màquines tèxtils d’època. A l’Aula Magna del CRTTT – Escola de Teixits Durada: 40 min.

17.45 hores. Concert Big Band Escola Música Canet de Mar Plaça Universitat – Escenari Cafè Teatre Durada: 60 min. Organitza: Escola Música de Canet de Mar

18.00 hores. Ruta modernista al centre històric (Vegeu informació apartat rutes i visites guiades)

18.15 hores. Espectacle d’animació itinerant Alehop El gran malabarista parisenc Laurent Roue i el seu equip, aturen la «tournée internationale» per presentar, en exclusiva i en rigorós directe, els seus darrers avenços en el meravellós món del circ! A càrrec del grup Xarop de Canya Itinerari: plaça Universitat, riera Gavarra, plaça de la Llenya, riera Buscarons fins a la plaça Mercat tornant cap al carrer de la Font i la plaça Macià, continuant pel carrer Castanyer, l’Espai  La Moderna, el carrer Ample, la riera Sant Domènec i acabant a la plaça Universitat.

18.30 hores. Escenificació teatral Un dia d’estiu amb la gent de Vil·la Flora - Proclamant la votació de les dones a Canet! Avui hi ha molt d'enrenou a la finca Vil·la Flora, es parla de la visita d'un  grup de dones de Canet de Mar que han vingut per organitzar-se i reclamar els drets electorals per les dones. No hi podeu faltar! A càrrec d’un grup d’actors canetencs, dirigits per Pep Isern Obert a tothom. Jardins de Vil·la Flora 18.30h Espectacle L’elixir de la vida de la companyia Professor Karoli Músic i inventor de l’Elixir de la vida,  un producte miraculós de renom internacional sol·licitat a totes les cases Reials Europees, les seves qualitats són infinites.. llarga la vida, la joventut retorna, el sexapil s’il·lumina i la infantesa et dóna la mà. A la plaça Macià Durada: 30 min. Activitat amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de  Barcelona programa.cat

18.30 hores. Espectacle de dansa Folies Bergeres. Una ullada a la dansa des dels ulls de les ballarines modernistes. A càrrec de la companyia de Dansa Sisè Sentit Espectacle creat i coreografiat per: Espai centre Gemma Galera i Maxime Iannarelli Producció: Sisè Sentit amb la col·laboració de l’Ajuntament de Canet de Mar Al carrer Ample, davant l’Espai La Moderna Durada: 20 min.

18.30 hores. Audició Cor Assai Amb cançons tradicionals de l’època. Inici concert a la Sala Jardí de la Casa museu i després ruta itinerant pel recorregut de la fira. Direcció: Fifi Arnau Organitza: Escola de Música de Canet de Mar

18:45 hores. Xerrada Les dones de ciència al Modernisme A càrrec de la Doctora Núria Salan Ballesteros. Llicenciada en Ciències Químiques (Metal·lúrgia) per la UB i Doctora en Ciència de Materials i Enginyeria Metal·lúrgica per la UPC. Aquesta xerrada persegueix fer un reconeixement a figures femenines, catalanes i d’arreu, que van esdevenir pioneres en l’àmbit de ciència i de la tecnologia. La invisibilitat d’aquestes dones ens ha portat al fet que, a l’actualitat, hi hagi pocs referents històrics i resulti una mica més complicat ser convincent a l’hora de trobar paritats en determinats escenaris. Com van ser aquestes dones de ciència? Quin entorn van trobar? Quins reptes van haver d’assolir? Sala de Plens de l’Ajuntament Durada: 60 min. Organitza: Associació de Comerciants Canet Centre

19.00 hores. Espectacle itinerant Pete&Pat at Piano Pupp de la companyia Bigolis Teatre Dos elegants ciclistes condueixen un tàndem que empeny un pianoman que va tocant animades melodies. Mentre circulen, criden l’atenció del públic i interactuen amb ell. Quan l’artefacte fa una parada, el piano es transforma en un teatret de titelles on es representen les aventures de Pete i Pat, una llebre nerviosa i un buldog tranquil que protagonitzen absurdes situacions. Parada a la plaça Macià Activitat amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona programa.cat

19.00 hores. Teatre: La casa de l’art  Escenificació teatral que reflecteix el moment de l’època. A l’espai Els 4 Gats – carrer Ample / riera de la Torre Organitza: Joves del Teatre del Centru

19.30 hores. Cercavila musical i desfilada popular Els Indianos Al capvespre el Sr. Domènech i el seguici popular passejaran pels carrers de la fira, al so de la música de l’orquestrina de Xarop  de Canya. Punt de concentració: plaça Universitat – escenari Cafè Teatre Itinerari: plaça  Universitat, riera Gavarra, plaça de la Llenya, carrer Ample, carrer Castanyer, plaça Macià, carrer de la Font, riera Buscarons fins a l’Escola de Música on tindrà lloc el concert «Compositores catalanes-Generació Modernista» (les persones vestides d’època tindran  seients reservats per gaudir del concert).

19.40 hores. Espectacle d’animació Minute de la companyia JAM Un aficionat a la fotografia es passeja per pobles i ciutats amb la seva antiga càmera de fotos, cercant aquelles cares que ell considera més fotogèniques. Per a aquest peculiar fotògraf la ciutat és l’escenari perfecte i tu pots ser el seu proper retrat. La seva càmera no deixa indiferent a ningú i provoca somriures, ganyotes i un munt de sorpreses. Autor i Director: Jaume Jové Martí Plaça Universitat – Escenari Cafè Teatre. Durada: 60 min. Activitat amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona programa.cat

20.00 hores. Concert Compositores catalanes-Generació modernista Recital de cant i piano : M. Teresa Garrigosa-soprano i Heidrun Bergan-der-piano. La música d’aquestes compositores ens permet valorar la seva aportació a la nostra cultura, com un exemple  extraordinari i excepcional pel que fa a la creació artística d’una època. Auditori Escola de Música – Passeig de la Misericòrdia, 13 Entrada gratuïta - Aforament limitat -Les persones vestides d’època tindran seients reservats per gaudir del concert

20.00h a 24.00h Tapes i cerveses al Mercat, un plaer a l’abast de tothom Vine a gaudir de  tapes elaborades amb productes frescos del mercat i de les millors cerveses catalanes. Actuació musical del Grup Dixieland Hat Hausen Elàstic Band a partir de les 21.30h A la plaça Mercat – riera Buscarons, 101 Organitza: Associació Venedors de la plaça Mercat i Petit Gourmet

21.15 hores. Espectacle de dansa Folies Bergères. Una ullada a la dansa des dels ulls de les ballarines modernistes. A càrrec de la companyia de Dansa Sisè Sentit Espectacle creat i coreografiat per: Gemma Galera i Maxime Iannarelli Producció: Sisè Sentit amb la col·laboració de l’Ajuntament de Canet de Mar Plaça Universitat – Escenari Cafè Teatre Durada: 20 min.

21.30 hores. Grup Dixieland Hat Hausen Elàstic Band Animació en el marc de la Nit de Tapes A la plaça Mercat - riera Buscarons, 101

22.00 hores. Nit de cinema La perla de les Antilles del director Quim Mas Una història familiar, i alhora col·lectiva, que és un escenari de fons magnífic per veure com els catalans ens movem pel món, amb les nostres dèries, les nostres pors, les nostres limitacions i també les nostres virtuts. Passi de la pel·lícula a la fresca el Racó de l’Havana, al pati de la casa dels indians Alsina Roig, tot prenent uns mojitos. Carrer Gram, cantonada riera Buscarons (porta del pati)- Entrada lliure Organitza: APOC – Associació per a la Promoció de l’Ocupació

Tota la informació sobre la 10a Fira Mercat Modernista

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^