Ajuntament de Canet de Mar   Ajuntament de Canet de Mar
El 29 d'abril tindrà lloc, al gimnàs de l'Institut Lluís Domènech, una Marató de donació de sang. L'organitza el Banc de sang i teixits i hi participen entitats del municipi i el mateix Institut.

part cartell donació sangAquesta és la segona edició de la Marató de Donants de Sang a Canet de Mar. Són campanyes especials que tenen per objectiu animar la ciutadania a donar sang i conscienciar-los de la necessitat de reserves que els cal als hospitals i més ara que s'acosta l'època estival.

La Marató es farà al gimnàs de l'Institut Lluís Domènech i Montaner el dissabte 29 d'abril des de les 10.00 i fins a les 22.00 hores.

Tot i els avenços tècnics en el camp de la salut i la medicina en general, la sang no es pot fabricar i els donants són l'única font de recaptació. D'aquí que siguin tant importants les campanyes de donació de sang. Com que de cada donació de sang s'obtenen tres components sanguinis diferents amb aplicacions pròpies, en cada donació podem ajudar fins a tres malalts diferents. El Banc de sang i teixits és el responsable de la recollida i la distribució de sang als hospitals. La donació no ha d'estar lligada a situacions de tragèdia o d'emergència sinó que pot ser un acte quotidià i habitual a les nostres vides. Només donant sang amb regularitat, disposarem sempre de sang suficient i segura en estoc. Els homes poden donar fins a 4 vegades a l'any i les dones 3, sempre i quan es respecti l'interval mínim de dos mesos entre donacions.

Activitats previstes:

- De 10.00 a 11.00 hores al pati de l’Institut: “Vine a fer Vòlei i col.labora amb la Marató del Banc de Sang”. Equips de Voleibol de l’Ampa de l’Institut Lluís Domenech i Montaner.
- D'11.00 a 13.00 hores: Taller de pintura ràpida a l’aire lliure “Pinta l’entorn”. Associació de Dones Sàlvia.
- A la tarda els treballs seran exposats a la sala (espai) on es faran les extraccions de sang.
- De 12.00 a 14.00 hores: Exhibició i sessió de ball Country. Associació de Dones Sàlvia.
- De 17.30 a 19.00 hores Taller Obert de Microteatre. Mares Malabaristes- Santornem’hi Mon relat
- De 19.00 a 21.00 hores Assaig obert i exhibició de la colla Sardanista Juvenil Creixent.

Informació publicada el 18 d'abril de 2017