ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Comença la prohibició de fer foc
PUBLICAT Dimarts, 21.03.2017
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

foc al bosc - imatgeEl passat dia 15 va començar el període de prohibició de fer foc al bosc sense autorització. Des d'ara i fins al 15 d'octubre, caldrà un permís especial que s'ha de sol·licitar directament al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. Amb aquesta mesura es volen prevenir els incendis forestals. El 51% de Catalunya i el 65% del Maresme són zona forestal. Aquí tenim 24.000 hectàrees de boscos, amb 23 milions d'arbres. 

Segons fons comarcals, les prediccions meteorològiques apunten que tindrem una primavera i un estiu una mica més humits de l'habitual, però també marquen dies de temperatures elevades i activitat tempestuosa. Tota una acumulació d'elements que ens fan estar alerta. Per això cal extremar les mesures de prevenció i davant de qualsevol columna de foc, trucar ràpidament al telèfon d'emergències 112.

La prohibició de fer foc en terrenys forestals del 15 de març al 15 d'octubre està  recollida en el Decret 64/1995. La norma afecta tant als terrenys forestals, estiguin o no poblats d’espècies arbòries, com a la franja de 500 metres que els envolta. Especifica que no es poden cremar restes de poda i d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals, sense una autorització expressa del Departament d’Agricultura. Tampoc no es poden fer focs d’esbarjo ni d’altres relacionats amb l’apicultura. Dins de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires.

També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l’inici d’un foc; llançar coets, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

Les  sol·licituds de les autoritzacions en zona forestal i la franja de 500 metres que l’envolta en el període comprès entre el 15 de març  i el 15 d’octubre, cal presentar-les doncs a les oficines comarcals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. L'oficina del Maresme és a Vilassar, a l'edifici del Mercat de la flor i la planta ornamental.
^