Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Divendres, 17.03.2017
El diputat d'Educació visita de nou Canet de Mar i en concret el Centre de Recerca i Transferència de Tecnologia Tèxtil

Visita Rafael Homet - foto cedidaEl passat divendres 10 de març el diputat d’Educació de la Diputació de Barcelona va visitar el Centre de Recerca i Transferència de Tecnologia Tèxtil, on va ésser rebut per l’alcaldessa Blanca Arbell i els membres de l’Equip municipal: regidora Coia Tenas, regidors Pere Xirau, Lluís LLovet i Quirze Planet, junt a membres de l’equip directiu del centre encapçalats pel seu director Miquel Soler.

El tema fonamental de la trobada, va ésser per iniciar converses, per tal d’explorar la possibilitat, que les instal·lacions  del CRTTT-Canet de Mar, a curt/mig termini puguin acollir un CENTRE DE FORMACIÓ DE SEGONA OPORTUNITAT; centres educatius per alumnes que no han obtingut la seva certificació dels estudis d’ESO; es pot considerar que aquesta formació és com una mena de fase prèvia a la formació professional. S’està explorant la possibilitat de poder realitzar algunes formacions vinculades a l’àmbit del tèxtil, de la geriatria i/o de la restauració.

Les converses estan en una fase molt incipient, tot i la voluntat d’ambdues parts de poder arribar acords en aquest sentit.

S'ha pres com a exemple centres d'aquestes característiques que funcionen, com és el cas del Centre de Segones Oportunitats EL LLINDAR de Cornellà del Llobregat: http://www.elllindar.org/

Homet va visitar-nos per primer cop l'octubre de 2015. També vam acompanyar-lo fins al CRTTT i ja aleshores va quedar palesa la necessitat de treballar plegats en la cerca d'estratègies conjuntes per aconseguir un centre de formació a Canet que doni cobertura a tot l'Alt Maresme i potenciar la formació a tots els nivells, essent prioritària la reducció de l'abandonament escolar prematur i la vinculació amb el teixit empresarial.