ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El Jove Activa't forma nois en l'ofici de pintura
PUBLICAT Dilluns, 27.02.2017
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Jove Activa't - plaça UniversitatLa tercera edició del Jove Activa't, que es va fer entre el novembre i el desembre de 2016, va formar tres nois en l'ofici de pintura. Malgrat s'hi van inscriure 10 joves, finalment només van completar la formació tres participants. Jove Activa't s'adreça a nois i noies d'entre 16 i 24 anys en situació d’inactivitat i amb ganes de formar-se en un ofici. És un projecte liderat per les àrees d'Educació i Joventut de l'Ajuntament i, en aquesta ocasió, s'ha donat formació específica en l'ofici de pintura, però també en competències TIC, transversals i ocupacionals, gràcies al suport de l’àrea de Promoció Econòmica.

Un dels aspectes clau del programa ha estat sempre  l’acompanyament i tutorització dels joves per tal de poder-los orientar per al seu retorn al món formatiu i/o laboral que és, en definitiva, el principal objectiu del programa. Les tutories s’han fet tant col·lectivament com de forma individual.

El programa es basa en la metodologia de l’Aprenentatge i Servei. Els joves reben, sobretot, formació en l’ofici de pintura i reverteixen aquest aprenentatge cap a la comunitat, realitzant tasques a diferents espais municipals com La Masoveria, Vil·la Flora, la passarel·la i el pas de la NII, i el passeig Marítim.

El programa finalment ha tingut una durada de 101,5 hores contemplant les accions següents:

Formació en l’ofici de pintor    60 hores
Competències TIC    6 hores
Taller Manipulador    6 hores
Formació en competències i orientació laboral    20 hores
Tutoria grupal    8 hores
Acció preventiva    1,5 hores

Els 3 joves han rebut una acreditació de participació i un incentiu de 100 euros, que els ha lliurat la regidora de Joventut, Assumpta Revoltós.

^