Ajuntament de Canet de Mar
Canet Rock 014
Pancarta 07
Pancarta 12
Pancarta 09
Pancarta 03
Pancarta 08
Pancarta 06
Pancarta 04
sant jordi
Canet Rock 014
Pancarta 10
Pancarta 02
Pancarta 01
Pancarta 11
pancarta 15
Pancarta 05
Pancarta 14
Pancarta 13
NOTÍCIES
A partir de dissabte, nova sala a l'antiga cuina de la Casa museu i exposició de ceràmica a la Sala jardí

Cartell exposició ceràmica - febrer 2017Aquest cap de setmana es donarà el tret de sortida a una nova exposició a la Casa museu Domènech i Montaner. Serà una doble inauguració, ja que a partir d'ara, l'antic espai de la cuina de la Masia Rocosa, serà una sala permanent dedicada a la ceràmica. Aquest espai l'ha estat arranjant la Brigada d'Obres de l'Ajuntament per habilitar-la per aquesta finalitat. S'inaugurarà la nova sala alhora que s'obrirà al públic, a la Sala jardí, una nova exposició titulada La ceràmica modernista i Lluís Domènech i Montaner.

Aquesta exposició, comissariada per Vicente de la Fuente, ha comptat amb la col·laboració de l'Arxiu Històric del COAC, l'Arxiu Municipal d'Esplugues, la Casa Lleó Morera - grup Nuñez i Navarro, la Casa Thomas, el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, la Delegació del Govern a Catalunya -  Palau Montaner, la Fonda España - Condes Hoteles, la Família Bassas, la Fundació Privada de l'Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau, Huisman - de la Fuente, el Museu del Disseny de Barcelona, el sr. Josep Espí, el sr. Luís Gueilburt, el Museu d'Arenys de Mar, Museus d'Esplugues de Llobregat, la sra. Núria Gil, el Palau de la Musica, Ribersol SL, el sr. Rossend Casanova i Teresa i J M Padró.

Un dels trets més significatius del Modernisme és el gran protagonisme de les arts decoratives. En totes les obres modernistes hi trobem elements de forja, vitrall, teixits, escultura, pintura i ceràmica aplicades a l’arquitectura. I d’entre totes elles, la ceràmica ha estat una de les que més ha sofert els canvis de gust i modes. La ceràmica arquitectònica és un dels materials que més ajuda a identificar una obra com a modernista o que caracteritza el treball d’un arquitecte reconegut i respectat com  ho fou Lluís Domènech i Montaner. A les obres de Domènech veiem peces ceràmiques exclusives i industrials combinades amb mestria per aconseguir l’efecte desitjat: singularitzar l’edifici, fer-lo únic amb una decoració que s’adeqüés a la funció de la construcció. La Casa museu té col·leccions ceràmiques que van ser produïdes per alguns dels gran conjunts de l’arquitecte com el Palau de la Música, l’Hospital Pere Mata de Reus o l’Hospital Sant Pau de Barcelona. Dissenys d’ell i els seus col·laboradors, Antoni M. Gallissà, Lluís Bru i Pere Domènech Roura, entre d’altres.

L'exposició La ceràmica modernista i Lluís Domènech i Montaner s'inaugura dissabte 18 a les 19.00 hores i la podreu veure fins al 17 de setembre.

Informació publicada el 13 de febrer de 2017
Compartir:Comparteix al facebookCompartir a Twitter
Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar//T.937 943 940 - F.937 941 231//canetdemar@canetdemar.cat