ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Joventut programa teatre social per als joves de secundària
PUBLICAT Dimarts, 17.01.2017
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Teatre joves - imatge webUn any més, l'Àrea de Joventut ha mantingut les activitats de suport i col·laboració amb els centres de secundària de Canet. Entre les accions d'aquest primer trimestre que hem deixat enrere, es va programar de nou l'obra de teatre Ja n'hi ha prou ...!, a càrrec de la companyia Teatracció.  Va ser a finals de novembre a l'envelat de Vil·la Flora i hi van participar uns 160 alumnes de segon d'ESO dels centres Lluís Domènech i Montaner, Col·legi Yglesias i Secció d'Institut de Canet.

Ja n'hi ha prou ...! treballa la prevenció de la violència en àmbits d'influència per a joves i adolescents, representant diferents situacions i escenes quotidianes de la vida dels joves on poden sorgir actituds i comportaments de caràcter violent. L'equip d'actors ha rebut formació psicopedagògica específica i en l'elaboració i l'actualització dels continguts hi col·laboren també especialistes en mediació. Com cada any, es van fer dues sessions per tal de poder facilitar un debat posterior a la representació, que es du a terme entre els estudiants i els actors.
 
Una novetat d’aquest curs, ha estat la realització de l’obra Tu decideixes, que es va fer poc després de l'inici de curs, a l'octubre. A través de la vida de tres personatges l’obra ens apropa a valors com l’esforç, l'autoestima i el respecte. Aquests valors moltes vegades es veuen lligats a l'èxit i la felicitat, i la definició d'aquests conceptes no és igual per a tothom. L’obra té com a objectiu motivar els joves en el seu rendiment escolar i reforçar la seva autonomia a l'hora de prendre decisions en el seu dia a dia.

En aquesta ocasió els alumnes que hi van assistir van ser els de 4t d'ESO dels tres centres que fan secundària a Canet, uns 160 nois i noies. La companyia que du a terme l’espectacle és Zooilogic. Els i les joves participen activament decidint el camí dels protagonistes. L’obra inclou dinàmiques, debat obert i material didàctic per treballar el tema a l’aula amb els tutors i tutores.

^