ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Canet s'adhereix al projecte InserText
PUBLICAT Dimecres, 17.02.2016
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
L'Ajuntament de Canet de Mar, a través de l'Àrea de Promoció Econòmica, s'ha adherit al projecte InserText, que promou la Diputació de Barcelona i que té com a objectiu promoure l'ocupació a la indústria tèxtil.

màquina tèxtilLa indústria tèxtil i en especial de la confecció i el gènere de punt, ha estat tradicionalment motor econòmic i generador de riquesa a la comarca del Maresme. Des de fa ja molt de temps totes les activitats tèxtils, especialment les de la confecció, s’han vist afectades per la creixent competència dels països emergents.

Per tal de promoure l’ocupació a la indústria tèxtil, en tots els seus vessants, des de la producció passant per l’etiquetatge, els manipulats, l’embalatge, la reparació de maquinària, el transport, la logística i els serveis empresarials, entre d’altres, la Diputació de Barcelona finança en el marc del programa Promoure l’ocupació a la indústria local, el Projecte InserText.

El passat mes de novembre l’Ajuntament de Canet de Mar va signar l’adhesió i la participació al Projecte InserText, promogut des de la direcció de promoció econòmica de l’Ajuntament de Mataró on també participen els municipis d’Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar i Pineda de Mar.

Des del Servei Local d’Ocupació de Canet de Mar s’està informant i derivant usuaris i usuàries de la borsa de treball ja que es tracta d’un projecte adreçat a persones desocupades.

El projecte InserText ofereix:

  • Formació tècnica especialitzada en  les especialitats de: Patronatge i confessió,  Tissatges i acabats,  Disseny,  Noves tendències,  ABC del tèxtil
  • Formació en competències transversals requerides al sector tèxtil: Organització i gestió del temps  i  Resolució de conflictes
  • Pràctiques en empreses del sector
  • Acompanyament en la recerca de feina per diferents perfils professionals del sector (confeccionista, comercial tèxtil, gestors/res de producció...)
  • Bonificacions per a les empreses que ofereixin contractacions

Actualment s’està fent ja la segona edició de la formació transversal i s’estan iniciant els cursos de la formació tècnica, que es fa a Canet de Mar, al Centre de Recerca i Transferència de Tecnologia Tèxtil - Escola de Teixits.

^