ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'institut Lluís Domènech aposta per les llengües estrangeres
PUBLICAT Dilluns, 23.11.2015
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

imatge web institutL'ensenyament secundari a Canet de Mar, aposta des de fa temps per normalitzar l'aprenentatge en llengües estrangeres. L'institut Lluís Domènech gestiona actualment diversos projectes plurilingües per tal que els seus alumnes aprenguin més d'una llengua estrangera al centre i tinguin opcions de formar-s'hi àmpliament i desenvolupar-s'hi sense problemes en un futur. L'anglès és la primera llengua estrangera i s'ensenya com a assignatura obligatòria a tots els cursos, seguint la línia de l'Educació Primària. L'alemany i el francès s'ensenyen com a segones llengües, als alumnes que l'estudiïn com a optativa.

L'institut és centre GEP (Grup experimental plurilingüe), des del curs 2014 - 2015. Això vol dir que hi ha matèries que s'imparteixen en anglés als grups de secundària. Part de matèries com educació física, ciències socials o matemàtiques es fan en aquesta llengua. A segon comencen les optatives de francès i alemany. Això fa que els alumnes que cursin aquestes assignatures participin en estades d'intercanvi amb ciutadans d'altres nacionalitats. Hamburg, Le Trait a l'Alta Normandia, Krefeld, Cotlliure són algunes de les ciutats on ja s'ha anat. I ara aquesta tardor, un grup de segon d'ESO ha fet estada en anglès a l'Aragó, gràcies també a una subvenció del Ministerio.

També es compta amb una subvenció del Departament d'Ensenyament de la Generalitat i del Ministerio de Educación, Cultura i Deporte per tenir un auxiliar de conversa durant 12 hores setmanals, una persona nativa en llengua anglesa que col·labora en l'aprenentatge de les matèries per part dels alumnes. 

Aquest estiu s'ha obtingut un Erasmus+, per a formació del professorat a l'estranger. 6 professors de l'institut han anat a formar-se a Alemanya, França i el Regne Unit.

La previsió pel curs 2016 - 2017, és la d'incrementar aquesta presència plurilingüe al centre. També començarà la línia d'estudi BATXIBAC que possibilitarà la doble titulació, espanyola i francesa, per l'alumnat que el cursi.

^