Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Agenda
Dilluns
02.11.2015
 
Activitat de l´Any Amades
Lloc
Biblioteca
Durada
Fins al dissabte 21 de novembre
Organitza
Plataforma per la Llengua Canet de Mar
Tipus d'acte
Exposició

Exposició Joan AmadesDel dilluns 2 al dissabte 21 de novembre, Plataforma per la Llengua Canet de Mar portarem l´exposició “Joan Amades, la memòria del poble” al vestíbul de la biblioteca P. Gual i Pujadas.

Joan Amades i Gelats neix el 23 de juliol de 1890 a Barcelona, on també va morir el 17 de gener de 1959. És sens dubte el folklorista més prolífic del nostre país. Fill del Raval barceloní, va conrear l'etnografia i va recollir materials de temes folklòrics d'arreu dels territoris de parla catalana. En total, la seva obra conta amb prop de quatre-cents títols entre llibres, articles, opuscles, separates, alguns encara pendents de publicació. Amb tal diversitat de temes es fa difícil fins i tot fer-ne una classificació encertada: gegants, bestiari, oficis, música i dansa, literatura de fil i canya, rondallari, llegendari, jocs i teatre popular, entre d'altres.

Aquesta exposició és un homenatge que commemora el 125è aniversari del seu naixement i que ofereix una nova mirada cap l' enorme i transcendental bagatge etnogràfic que va acumular durant tota la seva carrera, reflectit en obres imprescindibles com el Costumari català i Folklore de Catalunya.

També el divendres 6 de novembre, a les 7 del vespre, oferirem la xerrada "Joan Amades, el folklorista polifacètic" a càrrec de Gustau Molas, a la biblioteca P. Gual i Pujadas. Xerrada i exposició formen part dels actes de l´Any Amades.

Més informació a: http://www.canetdemar.cat/entitats/llengua i http://www.facebook.com/plcanet