ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El Pubillatge de Canet representa el poble a Tordera
PUBLICAT Dimarts, 25.08.2015
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

El diumenge 23 d'agost a Tordera, va tenir lloc una trobada de pubilles i hereus d'arreu del país per acomiadar els representants locals de l'any.

Per Canet de Mar van assistir-hi: l'Oriol González, Hereu de Canet 2015, la Carla Amargant, Dama de Canet 2015, la Marina Soria, Pubilleta de Canet 2015, el Roger Torio, Hereuet 2015, la Nora Ortiz, Dama Comarcal del Maresme 2015, i l'Albert Marcó, Hereu de les comarques barcelonines i 1r fadrí del Maresme. Tots ells van estar acompanyats de l'alcaldessa Blanca Arbell.

El pubillatge és una tradició catalana on joves representen les diferents viles durant un any. Hi ha diferents títols que poden ser locals, comarcals, intercomarcals i nacionals. Els nomenats són pubilles, hereus, dames, damisel•les, fadrins o cavallers. Tots ells representen a la seva localitat en les festes i trobades de Catalunya.

Un dels aspectes més característics del món del pubillatge és la vestimenta. Els seus vestits tenen un caràcter marcadament tradicional, amb pantalons, armilla, barretina i espardenyes els nois i les noies amb camisa, armilla, faldilla, davantal, la gandalla, que serveix per recollir els cabells i les mitenes, que recobreixen els braços.

Els candidats han de superar proves basades en el coneixement de la cultura i la història catalanes i l'actualitat.

Pubillatge amb alcaldessa a Tordera - agost 2015   Pubillatge amb alcaldessa a Tordera - agost 2015

^