ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
La troposfera té la culpa del mal senyal de la TDT
PUBLICAT Dimarts, 11.08.2015
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

dibuix propagació troposfèricaEls problemes amb la recepció del senyal de la Televisió Digital Terrestre (TDT) ens vénen de lluny. Orografia i meteorologia semblen ser els culpables que les llars de Canet de Mar i també les d'altres poblacions de la costa, tinguin molts problemes per veure bé la televisió. Tot s'agreuja a l'estiu, quan la calor és més intensa. Des de l'Ajuntament s'han fet moltes gestions i consultes per poder, primer aclarir-ho i després trobar solucions al problema. L'aclariment està fet però les solucions són complexes. El fenonem meteorològic anomenat propagació troposfèrica és el culpable del que ens passa.

La gestió, el control i la supervisió de les xarxes audiovisuals correspon a la Generalitat de Catalunya, en concret a la Direcció General de Mitjans de Comunicació, que és amb qui ens hem posat en contacte des de l'Ajuntament perquè ens donessin els motius de la mala recepció de la TDT. El seu director general ens ha remès una carta on es detalla que el fenomen de la propagació troposfèrica es produeix sobretot a l’estiu, de manera que en les zones costaneres es reben, puntualment, senyals de punts allunyats geogràficament. Els senyals de TDT privada estatal són els més afectats, ja que fins ara han estat de xarxa de freqüència única a  tot el territori (SFN).

Després d’aquesta resposta, ens hem posat en contacte amb el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat (CTTI),  per demanar que s’esbrini quina pot ser la solució, de qui dependria i si es té previst adoptar-la, així com per obtenir més informació sobre el tema. En aquest centre ens han confirmat que la raó que no es rebi correctament el senyal de TDT no és la manca de repetidors, és a dir, no és una qüestió de potència; la causa prové, com ja ens havien explicat des de la Direcció General de Mitjans de Comunicació, de la propagació troposfèrica que fa que, degut a la calor de l’estiu, el senyal que emet un repetidor més llunyà reboti, arribi més lluny del que li pertocaria i interfereixi amb el del repetidor més proper.

Sabem doncs quin és el problema i que s'aguditza a l'estiu, sobretot a la costa, però la mala notícia és que, amb la tecnologia de què es disposa actualment, no hi ha solució. Des de l'Ajuntament prenem el compromís de seguir en contacte amb els organismes consultats, per tal d'estar al dia de les mesures que es vagin adoptant per millorar la cobertura dels senyals de TDT, informació que compartirem amb els ciutadans de Canet de Mar, per tal de mantenir-vos informats en tot moment.

^