Botķ que mostra/amaga menú lateral
Agenda
Divendres
09.10.2015
19:30h
 
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrōnic
Presentaciķ del llibre “Introducciķ a la histōria dels Paīsos Catalans” a cārrec d´Albert Botran i Carles Castellanos
Activitat del Correllengua 2015
Lloc
Sala Cultural Ramon de Capmany
Ho organitza
Plataforma per la Llengua Canet de Mar - l´ONG del catalā
Preu
Gratuīt
Tipus d'acte
Literatura

imatge plataforma llenguaEl divendres 9 d´octubre, a 2/4 de 8 del vespre, a la Sala Cultural Ramon de Capmany (plaįa dels Americanos, s/n), Plataforma per la Llengua Canet de Mar us presentarem el llibre “Introducciķ a la histōria dels Paīsos Catalans” amb dos dels tres coautors de l´obra, l´Albert Botran i en Carles Castellanos. El tercer és en Lluís Sales. L´obra forma part de la colˇlecciķ ĢLLEVATģ d´Edicions del 1979.

Sinopsi

L´objectiu d´aquesta Introducciķ a la histōria dels Paīsos Catalans és oferir uns elements per a endinsar-se en el coneixement de la formaciķ i el desenvolupament de la naciķ catalana, descrivint-ne les estructures socials i intentant sempre d´analitzar els fets des d´un enfocament global.

L'obra és una interpretaciķ concreta de la histōria esdevinguda als Paīsos Catalans, des dels temps dels primers pobladors fins a l'čpoca contemporānia, i en cada capítol no s´ha volgut pas amagar l´orientaciķ que inspira els autors. Com és prou sabut, tota histōria respon a una orientaciķ ideolōgica ben determinada, per molt que es vulgui disfressar aquest inevitable alineament. Així doncs, tota interpretaciķ histōria, tota selecciķ i ordenaciķ de fets, té relaciķ amb una visiķ social determinada.

Els autors de l´obra han procurat sempre de mantenir-se en un nivell de rigor māxim en la descripciķ dels fets passats, i alhora no han volgut mai reduir la seva tasca a una simple enumeraciķ. Conscientment, han volgut avanįar en el camí de fer una introducciķ a una histōria nacional i popular i, en aquest sentit, hi destaquen aquells factors que donen testimoniatge d´una continuītat del nostre país, i d´aspectes d´una unitat nacional, així com de la resistčncia popular a la submissiķ.

Albert Botran i Pahissa (Molins de Rei, 1984). Māster en Histōria Comparada (segles XVI-XX) per la Universitat Autōnoma de Barcelona (UAB). Premi Francesc Carreras Candi pel treball “Pensar histōricament els Paīsos Catalans”. Autor del llibre “Unitat Popular. La construcciķ de la CUP i l´independentisme d´esquerres” (2012). Coautor del llibre “Les proclames de sobirania de Catalunya 1640-1936" (2009). Colˇlaborador del Punt Avui.

Carles Castellanos i Llorenį (Barcelona, 1942). Doctor en Traducciķ per la UAB, és autor de diferents diccionaris i treballs sobre llengua, societat i ideologia. Ha estat Director del Departament de Traducciķ i Interpretaciķ de la UAB i de l´Observatori Catalā de la Llengua Amaziga. Conegut per la seva prolongada militāncia independentista des de principis dels anys 60 actualment és militant de l´MDT i de la CUP, i membre de l´ANC (d´on ha estat vicepresident). El seu compromís li ha comportat diferents períodes de presķ (1965, 1974, 1981, 1982, 1988), d´exili (1974,1992) i de clandestinitat. Ha aplegat part de les experičncies a l´obra “Reviure els dies – Records d´un temps silenciat” (2003).

Lluís Sales i Favā (Barcelona, 1982) és llicenciat en Histōria per la Universitat de Girona (UdG). Ha estat becari predoctoral del programa de Beques de Recerca de la UdG. L´any 2008 va obtenir el Diploma d´Estudis Avanįats amb el Treball de Recerca “Crčdit i morositat a la Catalunya del segle XIV. El cas de la vila de Caldes de Malavella”. Actualment treballa en la seva tesi doctoral sobre la societat baixmedieval. L´any 2012 va obtenir el Premi d´Investigaciķ en Cičncies Socials i Humanes del Patronat Francesc Eiximenis (Diputaciķ de Girona).

Més informaciķ a: http://www.canetdemar.cat/entitats/llengua i http://www.facebook.com/plcanet

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^