ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
1a Marató de donació de sang a Canet de Mar
Dissabte 27 de juny de 10.00 a 22.00 hores al Pavelló Municipal d'Esports
PUBLICAT Divendres, 26.06.2015
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Marató donació sang - 2015El pròxim dissabte 27 de juny, de 10.00 a 22.00 hores, al Pavelló Municipal d’Esports de Canet de Mar acollirà la primera edició de la Marató de Donació de Sang. El Banc de Sang i Teixits (BST), l’Ajuntament de Canet de Mar i l’Associació de Donants de Sang del Maresme han organitzat aquesta campanya.

Amb l’eslògan Comparteix la teva sang !, el municipi espera assolir un rècord de donants. Per primera vegada viurem la Marató de Canet de Mar amb l’objectiu d’assolir un rècord de donants.

Comptem amb la participació d’entitats, institucions, empreses i particulars que contribueixen a l’èxit de l’esdeveniment. Al llarg d’aquests dies s’està implicant el teixit associatiu, social i empresarial del municipi i rodalies.

A més a més, a través de l’etiqueta #MSangCanetMar es vol estendre la presència de la Marató a les xarxes socials, i així mobilitzar la ciutadania per mitjà del Twitter i Facebook.

La Marató vol sensibilitzar sobre la importància de donar sang com un hàbit i aconseguir nous donants per estendre aquesta pràctica entre el màxim nombre de ciutadans. Cal tenir en compte que cada dia calen 1.000 donacions a Catalunya per atendre les necessitats dels malalts.

Donar sang, un hàbit cívic
De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions:
- Tenir més de 18 anys
- Pesar 50 quilos o més
- En cas de ser dona, no estar embarassada

Per donar sang no cal estar en dejú.

Dades sobre la donació
- Una de cada 10 persones que entra a un hospital necessitarà una transfusió sanguínia
- La sang és imprescindible en moltes intervencions quirúrgiques i per curar malalties digestives, l’anèmia o determinats càncers
- De cada donació se’n beneficien com a mínim tres persones, ja que se n’obté concentrats d’hematies, plaquetes i plasma - Podem donar sang més d’una vegada l’any. En concret, les dones poden donar-ne 3 vegades l’any i els homes 4.
- Els components de la sang caduquen passats uns dies, per això és necessari donar-ne de forma regular.

La sang es necessita sempre i tothom en pot donar destinant només 20 minuts del seu temps. Donar sang ha d’esdevenir més un hàbit, que no una activitat de solidaritat puntual i extraordinària.

PROGRAMA D’ACTIVITATS

A les 10.00 hores. Inici de la marató
De les 10.00 a les 12.00 hores.  CPA Canet (Club de Patinatge)
De les 12.00 a les 14.00 hores. Fanàtix
De les 14.00 a les 15.00 hores. Muay Thai Club Banekok
De les 17.00 a les 19.00 hores. Casc Antic (Diferents actuacions artístiques i musicals)
De les 19.00 a les 21.00 hores. Cor Country
De les 21.00 a les 22.00 hores. Amics del ball


Les Maratons a Catalunya

Des de 2002, el BST organitza maratons de donació de sang per tot Catalunya. Cada any se’n fan unes 60. S’hi involucra tot el teixit associatiu i les institucions dels municipis amb l’objectiu d’afavorir la conscienciació de la necessitat de donar sang.

Les maratons volen fer viure l’hàbit de la donació de sang com una festa familiar i cívica, de compromís social. Gràcies a la mobilització, es poden duplicar o fins i tot triplicar les donacions recollides en una campanya habitual. Des de l’inici de les maratons, més de 110.000 persones s’han solidaritzat activament amb la donació de sang.

Què és el Banc de Sang i Teixits?

BST és l’empresa pública responsable de subministrar sang suficient i de qualitat per atendre totes les necessitats dels malalts de Catalunya. Per poder disposar de la sang necessària, el BST organitza campanyes de donació de sang per tot el territori. Cada setmana, organitza una mitjana de 60 campanyes de donació. A més, disposa de centres de donació als principals hospitals del país. L’any 2012 el Banc de Sang va obtenir més de 275.000 donacions de sang.

La col•laboració per la Marató continua oberta per totes aquelles persones i entitats que vulguin participar-hi, ja sigui aportant idees, ajudant a la difusió o preparant activitats. Per fer-ho, cal contactar al telèfon 93 805 00 68 o per correu electrònic: jmplanella@nadark.com.

^