ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Jornada per estudiar les Torres de guaita, defenses i fortificacions de la comarca
PUBLICAT Dilluns, 30.03.2015
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Cartell torres de guaita - abril 2015Dissabte 11 d’abril, la IX Trobada d'Entitats de Recerca Local i Comarcal del Maresme, que estarà organitzada pel Centre d’Estudis Canetencs, es desenvoluparà a l'Aula Magna de l'Escola de Teixits de Canet de Mar.  Com a les trobades anteriors, s’ha escollit una temàtica com a fil conductor de tota la jornada en aquest cas serà al voltant de les torres de guaita, defenses i fortificacions. Els estudis podran presentar aquests elements arquitectònics des de la vessant històrica o patrimonial durant les diferents èpoques i ampliar el marc geogràfic amb la introducció de la comarca de la Selva pertanyent al vescomtat de Cabrera. La jornada portarà el títol de Torres de guaita, defenses i fortificacions.

La trobada comptarà amb una nota sobre Josep Ma. Pons Guri i la recuperació de l'arxiu del vescomtat de Cabrera, a càrrec de Montserrat Viader, tècnica de patrimoni de l'ajuntament d'Hostalric, i de Rosa Almuzara, directora de l'Arxiu Comarcal del Maresme, i amb la ponència De la primitiva fortalesa medieval a l'actual castell de Santa Florentina. Mil anys d'història a la vall de Canet, a càrrec de Carles Sàiz, professor d'història de la UNEC i president del Centre d'Estudis Domènech i Montaner.

La trobada es complementarà amb les visites guiades a l'exposició El vescomtat de Cabrera. Història i llegat d'una gran senyoria feudal.  Aquesta exposició  es troba a la Sala Cultural Ramon de Capmany, plaça dels Americanos,  a càrrec de Joan Llinàs, president del Centre d'Estudis Selvatans. Després es farà la visita al castell de Santa Florentina (casa forta i ampliació modernista).

^