ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Les obres dels escultors de Domènech i Montaner s'exposen a la Casa museu
del 29 de març fins al 20 de setembre
PUBLICAT Dijous, 26.03.2015
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Canvi data exposició - març 2015Aquest divendres, estava prevista la inauguració d'una nova exposició a la Casa museu. El tres dies de dol oficial decretats pel Govern de la Generalitat, afecten els actes protocol·laris i de representació institucional i per aquest motiu, l'Ajuntament ha decidit posposar aquesta inauguració i deixar-la per diumenge 29 a les 12 del migdia.

Es tracta de l'exposició Els escultors de Lluís Domènech i Montaner. Arnau, Gargallo i Masana i la podreu veure fins al 20 de setembre de 2015 a la Casa museu Lluís Domènech i Montaner.

El Modernisme va ser un moviment artístic que cercava l’art total i per aquesta raó van integrar les diferents manifestacions artístiques per crear així una obra d’art completa. L’escultura no en va ser una excepció, ja que va ser utilitzada per decorar i completar l’arquitectura. Molts escultors van treballar íntimament amb els arquitectes i d’aquesta manera arrodonir i complementar la idea original.

A l’exposició es pot veure aquesta relació arquitecte-escultor. Hi veureu les obres dels escultors més importants que van treballar amb Domènech i Montaner. Els escultors es posaven sota les ordres de l’arquitecte fent primer un model de guix  per plasmar la idea i poder-la traslladar després a la pedra o al marbre.

Aquests prototips, conservats per Domènech i Montaner, són les obres que es mostren en aquesta exposició junt amb una selecció de peces escultòriques modernistes dels mateixos escultors.

L’escultura modernista era marcadament sensual, barreja de realisme i simbolisme i tenia com a tema fonamental la figura femenina idealitzada amb modelat suau.

Les peces exposades provenen de la donació de peces dels germans Maria Teresa i Josep Maria Padró, del préstec temporal del Museu de Modernisme de Barcelona i de la Fundació  de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i del fons  propi de la Casa museu. Es podrà veure un guix inèdit, El nedador, que prové del fons de la Casa museu, entre altres peces.

Díptic exposició escultors Domènech i Montaner - 2015

Díptic exposició escultors Domènech i Montaner - 2015

Fitxer: diptic_expo_escultors_dim_2015.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 1.9 MB

^