ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Exposició sobre Manuel Carrasco i Formiguera a la Sala cultural
PUBLICAT Dilluns, 23.03.2015
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Cartell exposició Carrasco i Formiguera - març 2015La Sala Cultural Ramon de Capmany acollirà entre el 28 de març i el 7 abril de 2015 una exposició amb el títol de Manuel Carrasco i Formiguera. Una vida per la llibertat amb la qual es vol donar a conèixer la personalitat de Carrasco i Formiguera, tant des del seu vessant professional i polític, com des del familiar i privat.

La inauguració tindrà lloc el dissabte 28 de març a les 12.00 hores.

Manuel Carrasco i Formiguera va ser un dels representants del nacionalisme català d’arrel cristiana de la primera meitat del segle XX. Home polifacètic era advocat, polític i pensador amb conviccions i ideals compromesos. Va néixer a Barcelona al 1890 i va morir el 9 d’abril de 1938 als 48 anys afusellat per catalanista al penal de Burgos per l’exèrcit franquista, després de ser condemnat en un judici sumaríssim.

Va ser escollit com a regidor de l’Ajuntament de Barcelona el 1920. Primo de Rivera el va represaliar per la seva oposició a la dictadura. Durant la II República va formar part del govern de Francesc Macià com a conseller de Sanitat i Beneficència. Va ser diputat a les Corts Constituents per la circumscripció de Girona fins al 1933.

^