ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Primera visita teatralitzada Lluís Domènech i Montaner
PUBLICAT Dijous, 28.08.2014
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Ruta teatralitzada Domènech i Montaner - 2014El 27 de setembre a les 21.30 hores, coincidint amb les Jornades Europees del Patrimoni, El Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner amb la col•laboració de la Casa museu organitza la I ruta teatralitzada Lluís Domènech i Montaner.

Aquest projecte pretén acostar els edificis que va construir l’arquitecte a Canet de Mar d’una manera amena i divertida. L’arquitecte Domènech i Montaner, tot i només tenir la residència estiuenca a Canet, va ser una persona molt influent en els esdeveniments del poble d’entre segles.

A cada una de les parades de la ruta trobarem un personatge diferent que ens transportarà al temps de l’arquitecte amb anècdotes i situacions viscudes a Canet de Mar.

Punt 1: Casa Roura
La Casa Roura (1891-1892) va ser un encàrrec de Paquita Roura i Carnesoltes, germana de la dona de Domènech. Paquita Roura ens explicarà el passat burgès de la casa d´estiueig i diferents anècdotes de la seva construcció.

Punt 2:  Ateneu de Canet de Mar
L'Ateneu de Canet de Mar (1884-1885) és la primera obra arquitectònica de Domènech a Canet. L´edifici va ser la seu del Partido Liberal i posteriorment de la Lliga Regionalista. Uns quants socis de l´entitat ens explicaran, des del balcó, la història de l´edifici i les aferrissades lluites polítiques del Canet de finals de segle XIX.

Punt 3 i 4: Masia Rocosa i Casa Domènech
Ens endinsarem en l´arquitectura més íntima domenequiana on serem rebuts per Lluís Domènech i Montaner. La Masia Rocosa és el seu taller de treball i, la Casa Domènech (1918-1919), la residència d´estiueig de la família. En aquests espais Domènech recordarà les llargues temporades de descans que va passar al poble.

El personal de la Casa museu Lluís Domènech i Montaner serà l’encarregat de acabar la ruta amb una visita guiada nocturna a la Casa museu

La ruta és gratuïta, però cal inscripció prèvia enviant un correu a lluisdomenechmontaner@gmail.com

^