ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'estiu ens porta les jornades gastronòmiques del tomàquet
PUBLICAT Divendres, 18.07.2014
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Del 17 de juliol al 31 d'agost, la nostra comarca té com a protagonista del programa Productes de la terra, el tomàquet. Durant aquest mes i mig, es faran moltes activitats i els restaurants elaboraran plats centrats en aquesta hortalisa. A la comarca s’hi conreen un gran nombre de varietats de tomàquets; entre les més apreciades per menjar amanit hi trobem el tomàquet pometa i el de Montserrat. El tomàquet pometa és una varietat de tomàquet d’amanir sense ni un punt d’acidesa, una de les joies gastronòmiques de l’horta del Maresme. El tomàquet de Montserrat es caracteritza per ser força buit per dins, amb poca polpa i de color rosat. El gust dolcet, gens àcid i refrescant fa que sigui la varietat més apreciada per menjar amanit. Tot i ser dues varietats típiques de la comarca, el fet de ser poc productives davant de les actuals varietats híbrides de tomàquet fa que la producció sigui limitada. Per tal de recuperar aquestes varietats, alguns restaurants del Maresme ja l’incorporen a la seva oferta gastronòmica i també ja es poden trobar en fruiteries i altres establiments així com en el Mercat Itinerant de Productes de la Terra a diverses poblacions de la comarca. Alguns pagesos i productors també han començat a apostar per aquestes varietats tant bones.

Les Jornades Gastronòmiques del Tomàquet del Maresme són una ocasió excel·lent per assaborir-ne els tomàquets més gustosos de la comarca. A Canet de Mar hi ha tres restaurants que hi participen activament. Són El Parador de Canet, el restaurant sandvitxeria Massamare i el restaurant a Media Luz.

Per trobar tota la informació sobre els “Productes de la Terra” -productes, productors, receptes i restaurants, consulteu el web www.ccmaresme.cat/productesdelaterra

Per tenir informació de totes les Jornades Gastronòmiques que es faran a Canet durant el 2014, cliqueu aquí

I tota la informació sobre aquestes jornades del tomàquet la trobareu als documents adjunts:

Jornades gastronòmiques del Tomàquet - 2014

Jornades gastronòmiques del Tomàquet - 2014

Fitxer: Tomaquet14_web.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 16
Mida: 2.75 MB

^