ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
La tempesta de diumenge desllueix la Festa Major de Sant Pere
PUBLICAT Dimarts, 01.07.2014
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Plaça Universitat - aiguat de Sant PereL'espectacular tromba d'aigua que va caure a Canet diumenge al vespre, va ocasionar molts problemes a la població. A banda de ser portada informativa a nivell de mitjans, han estat els mateixos ciutadans els que han recollit documents gràfics que posen de manifest la intensitat de la tempesta. Ens trobàvem en plena celebració dels actes de la diada de Sant Pere i Sant Pau i per tant, el centre del municipi i la zona del passeig Marítim éren plens de famílies i grups de ciutadans.

Va caure tanta aigua en tan pocs minuts, que les rieres no van poder absorbir-la, la qual cosa va provocar que tornéssim, després de tants anys, a veure baixar aigua per les rieres Gavarra, Buscarons i evidentment, per la Sant Domènec. Els serveis municipals, sobretot Brigada, Policia Local i el personal de l'Àrea de Festes, van treballar de valent diumenge al vespre i també dilluns, per deixar practicables passos subterranis, carretera nacional i la resta de la via pública.

Les activitats de diumenge al vespre, és a dir, Concert de Festa Major, Festa Jove i Focs artificials, van quedar suspeses. També la Fira d'Artesania, ja que la tempesta va deixar les parades inservibles. Hi va haver paradistes que van veure com el vent s'emportava part del material exposat i l'aigua de la riera ho feia marxar cap al mar.

Els actes de dilluns es van fer amb normalitat. Els Focs artificials va ser l'única activitat de diumenge que es va passar a dilluns. Tot i que els focs es van tapar i no els va caure la tempesta directament a sobre, la humitat de la sorra va fer que diumenge no tots explotessin amb la intensitat que és habitual. La traca final va quedar deslluïda i alguns petards van sonar amb retard. L'Ajuntament demana disculpes per aquest fet i lamenta les incomoditats que tot aquest episodi ha causat. Sortosament no hi ha hagut danys personals d'importància, amb la qual cosa, malgrat tot, ja ens donem per satisfets.

^