Botķ que mostra/amaga menú lateral
Notícies
La Casa museu dedica una sala a l'obra del fotōgraf Eugeni Forcano
PUBLICAT Dijous, 07.04.2011
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrōnic

Signatura conveni Ajuntament - Eugeni Forcano La Casa museu Domčnech i Montaner estā, com sabeu, tancada per obres. El projecte museogrāfic que s'hi estā desenvolupant canviarā completament l'exposiciķ i el discurs museístic que s'hi ha fet fins ara. Entre els canvis importants que hi podrem veure a partir d'aproximadament d'aquí a dos mesos, que és quan és previst que s'inauguri, hi haurā la Sala Forcano, un espai al primer pis de la Casa Domčnech que acollirā una exposiciķ permanent de fotografies i objectes de l'artista canetenc.

Aquesta setmana s'ha signat a l'Ajuntament el conveni de cessiķ de l'obra del fotōgraf a la Casa museu i a l'Arxiu Municipal. La cessiķ és per a deu anys en rčgim de comodat, que vol dir que l'Ajuntament custodiarā el material cedit i en podrā fer tractament, difusiķ i conservaciķ. S'hi exclou la propietat intelˇlectual i els drets d'explotaciķ, que conservarā Eugeni Forcano.

El material cedit es concretarā mitjanįant un inventari que s'aportarā al moment de traslladar el Fons a Canet. Aixō passarā quan s'inauguri, conjuntament, una exposiciķ antolōgica a la Sala d'exposicions temporals de la Casa museu i l'espai permanent a la primera planta de la Casa Domčnech. La previsiķ és que la inauguraciķ es faci durant la Festa Major d'aquest any 2011, aproximadament un mes després de la posada en funcionament del nou equipament museístic de la Casa museu.

Eugeni Forcano és un fotōgraf de renom que ha demostrat la seva qualitat al llarg dels més de 70 anys que fa que es dedica a l'art de la fotografia. El fons que cedeix a Canet estā format per 135 fotos en diferents formats, dissenys i tipus de presa. Entre elles hi ha la primera foto feta a Canet per Eugeni Forcano, que és de l'any 1942.

L'Ajuntament, a través de l'Ārea de Cultura i el fotōgraf i els seus representants, fa molt de temps que mantenen converses per aconseguir portar al nostre poble l'extensa obra de l'artista. Finalment, i grācies al nou projecte museogrāfic, que garanteix seguretat en la conservaciķ i permančncia en l'exposiciķ, l'acord ha estat possible. Com dčiem, podrem veure l'obra d'Eugeni Forcano a partir d'aquest Sant Pere de 2011.

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^