Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
La Casa museu dedica una sala a l'obra del fotògraf Eugeni Forcano
PUBLICAT Dijous, 07.04.2011
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic

Signatura conveni Ajuntament - Eugeni Forcano La Casa museu Domènech i Montaner està, com sabeu, tancada per obres. El projecte museogràfic que s'hi està desenvolupant canviarà completament l'exposició i el discurs museístic que s'hi ha fet fins ara. Entre els canvis importants que hi podrem veure a partir d'aproximadament d'aquí a dos mesos, que és quan és previst que s'inauguri, hi haurà la Sala Forcano, un espai al primer pis de la Casa Domènech que acollirà una exposició permanent de fotografies i objectes de l'artista canetenc.

Aquesta setmana s'ha signat a l'Ajuntament el conveni de cessió de l'obra del fotògraf a la Casa museu i a l'Arxiu Municipal. La cessió és per a deu anys en règim de comodat, que vol dir que l'Ajuntament custodiarà el material cedit i en podrà fer tractament, difusió i conservació. S'hi exclou la propietat intel·lectual i els drets d'explotació, que conservarà Eugeni Forcano.

El material cedit es concretarà mitjançant un inventari que s'aportarà al moment de traslladar el Fons a Canet. Això passarà quan s'inauguri, conjuntament, una exposició antològica a la Sala d'exposicions temporals de la Casa museu i l'espai permanent a la primera planta de la Casa Domènech. La previsió és que la inauguració es faci durant la Festa Major d'aquest any 2011, aproximadament un mes després de la posada en funcionament del nou equipament museístic de la Casa museu.

Eugeni Forcano és un fotògraf de renom que ha demostrat la seva qualitat al llarg dels més de 70 anys que fa que es dedica a l'art de la fotografia. El fons que cedeix a Canet està format per 135 fotos en diferents formats, dissenys i tipus de presa. Entre elles hi ha la primera foto feta a Canet per Eugeni Forcano, que és de l'any 1942.

L'Ajuntament, a través de l'Àrea de Cultura i el fotògraf i els seus representants, fa molt de temps que mantenen converses per aconseguir portar al nostre poble l'extensa obra de l'artista. Finalment, i gràcies al nou projecte museogràfic, que garanteix seguretat en la conservació i permanència en l'exposició, l'acord ha estat possible. Com dèiem, podrem veure l'obra d'Eugeni Forcano a partir d'aquest Sant Pere de 2011.

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^