ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Medi Ambient renta la cara al parc de can Santinyà
PUBLICAT Dijous, 17.01.2019
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Can SantinyàL'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament ha du a terme treballs de millora forestal al parc de can Santinyà. Principalment s'ha dut a terme una aclarida forestal per tal de reduir la densitat actual de l'arbrat. En primer lloc s'han retirat pins i branques mortes que han estat afectades pel tomicus, l'escarabat comú dels brots de pi i que podien donar problemes de seguretat. Addicionalment s'han retirat pins de les zones d'alta densitat, per tal de deixar espai i permetre un correcte creixement dels arbres restants.

Els treballs de condicionament del parc inclouen també la poda de les branques més baixes dels pins, les alzines i els garrofers que hi ha, per tal de facilitar el pas de les persones i que s'hi pugui passejar. També la retirada d'exemplars d'altres espècies, com xiprers o Pittosporum, que impedeixen regeneració dels propis del lloc, com són els pins i les alzines i del sotabosc típic d'aquest tipus de vegetació. Com a darrera actuació s'han eliminat les figueres de moro que hi havia, per evitar la seva proliferació, ja que es tracta d'una espècie invasora.

L'any 2015 ja es van dur a terme les primers tasques d'aclarida i recuperació d'aquest bosc. Ara, amb aquesta nova actuació es millorarà substancialment l'estat actual dels arbres del parc, amb l'objectiu final de recuperar Can Santinyà com a espai de lleure municipal. Aquesta és una zona molt bonica del nostre municipi, a tocar de la zona antiga del barri del Castellet i amb unes vistes esplèndides de Canet i del mar.

^