ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Vot dels estrangers a les eleccions municipals del 26 de maig de 2019
PUBLICAT Dilluns, 07.01.2019
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

La Generalitat de Catalunya ens envia la informació següent, que posem a l'abast dels ciutadans estrangers que viuen a Catalunya i volen exercir el dret a vot a les eleccions municipals de 2019.

Requisits per participar:

Ciutadans de la Unió Europea:

- Tenir 18 o més anys.
- Estar inscrit al Padró municipal d'habitants.
- Si anterioment no has participat en processos electorals, disposeu fins al 30 de gener de 2019 per anar personalment al vostre ajuntament a fer una declaració formal d'intenció de vot, o bé pots adreçar-te (per internet o correu postal) a l'Oficina del Cens Electoral.

Ciutadans de Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, República de Corea, Trinitat i Tobago i Xile:

- Tenir 18 o més anys.
- Estar inscrit al Padró Municipal d'Habitants.
- Tenir l'autorització de residència a l'Estat espanyol.
- Haver residit legalment al territori espanyol el temps exigit en l'acord corresponent: 3 anys en el cas de Noruega i 5 anys per a la resta de països. Només en el cas que no es pugui deduir el temps de residència legal requerit a la targeta d'identitat d'estranger, s'haurà de sol·licitar un certificat de residència a la comissaria de Policia Nacional.
- Sol·licitar la teva inscripció en el cens electoral a l'Oficina del Cens Electoral (per internet o correu postal) o bé personalment a l'Ajuntament, fins al 15 de gener de 2019.

Com fer-ho per internet

Cal tenir el número d'identificació d'estranger (NIE) i haver rebut una comunicació per correu postal de l'Oficina del Cens Electoral (OCE) amb una clau CTT. Amb el NIE i la clau CTT podeu acreditar la identitat i fer el tràmit de manifestació de voluntat de vot. Instituto Nacional de Estadística.

Com fer-ho per correu postal

Cal enviar la resposta a la carta rebuda per correu postal directament a la delegació provincial de l'Oficina del Cens electoral, sense necessitat de franqueig. Oficina de Barcelona: Via Laietana, 8 entresòl.

IMPORTANT

Cal estar inscrit al cens electoral per poder votar.

Informació al telèfon 012 Immigració, a les delegacions provincials de l'Oficina del Cens Electoral a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona i al web de l'Instituto Nacional de Estadística.

^