ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'Ajuntament es posiciona en contra de la llibertat provisional per als condemnats pel cas de "la Manada"
PUBLICAT Divendres, 22.06.2018
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Aquest és el text que es va fer públic aquest dijous a la sessió ordinària del Ple municipal, després de saber-se la decisió de l'Audiència provincial de Navarra, de deixar en llibertat provisional als condemnats del cas de "la Manada" i que s'ha redactat des de l'Àrea d'Igualtat del consistori:

POSICIONAMENT DE L’AJUNTAMENT EN RELACIÓ A LA DECISIÓ DEL DIJOUS 21 DE JUNY DE L’AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE NAVARRA, QUE DEIXA EN LLIBERTAT PROVISIOONAL ALS COMDEMNATS SOBRE EL CAS CONEGUT COM DE  “LA MANADA”.

Des de l’ajuntament condemnem contundentment la providència de l’audiència provincial de Navarra, d’aquest dijous 21 de juny, sobre el cas de “La Manada”, que deixa els condemnats en llibertat provisional amb una fiança de 6.000 euros.

Aquesta nova decisió judicial és, com ja ho va ser la sentència dictada també per l’Audiència Provincial de Navarra, un greuge cap a totes les dones i suposa una legitimació de la violació que posa en una posició de total desempara a totes les dones supervivents d’aquesta situació.la decisió de l’alliberament de “La Manada” evidencia com el masclisme perdura i com la seguretat de les dones és inexistent.

Volem seguir construint un país de dones i homes lliures on la violència contra les dones en cap cas estigui legitimada sinó que es condemni i es rebutgi.

La sentència condemna per abús sexual i no per violació els fets que van passar durant les festes dels San Fermines del 2016.No es té en compte la intimidació, l’actuació grupal ni la vulneració de la intimitat. Ara, a més la providència determina la llibertat provisional dels condemnats amb el pagament de 6.000 euros.

És evident que la justícia espanyola no empara a la seva ciutadania i ha sortit a la llum el biaix patriarcal que la perverteix i que encara la fa més injusta per les dones. Crea un precedent d’impunitat i desacredita la versió de la víctima posant al centre del debat la forma d’actuació de la dona que pateix la violència i no pas de les persones que l’exerceixen. Cal que ens matin o ens fereixin per demostrar que és una violació?

No és No! Cap violació és justificable o interpretable. Prou impunitat!

Instem el Congrés dels Diputats i el Senat que a la propera revisió del Codi Penal s’incorpori la perspectiva de gènere per tal que s’eviti l’existència d’interpretacions arbitràries i que es basen en estereotips de gènere, que acaben portant a sentències amb un clar biaix masclista. Enguany, a Catalunya, la Llei 5/2008 del 24 d’abril del Dret a les Dones a Erradicar les Violències Masclistes fa deu anys i segueix garantint un conjunt de drets per restituir el projecte de vida de les dones en situació de violència masclista.

Animem a totes les persones compromeses amb la causa feminista a seguir mostrant el seu rebuig a la sentència i a l’alliberament provisional dels condemnats i el seu suport a les dones supervivents a les dones supervivents de les violències masclistes perquè volem ser lliures no valentes.
  
  

^