Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Canet i Berga presentem una campanya de turisme original i inèdita
PUBLICAT Dijous, 08.02.2018
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic

presentació Campanya EslèndidEls regidors de Promoció Econòmica dels dos municipis, Francesc Ribera i Coia Tenas, han presentat aquest matí davant els mitjans, primer de la capital del Berguedà i després de la comarca del Maresme, la campanya Esplèndid, un projecte inèdit, pensat per potenciar el turisme desestacional, mitjançant un intercanvi turístic, comercial i cultural.


imatge campanya EsplèndidAquest matí a la Casa museu Domènech i Montaner, els regidors Francesc Ribera i Coia Tenas, han presentat als mitjans de comunicació maresmencs el projecte Esplèndid, una iniciativa que unirà els dos municipis dues setmanes d'aquest any 2018. Del 26 de febrer al 4 de març, tots els ciutadans que hi participin, podran consumir o adquirir productes i serveis en una de les dues ciutats. La despesa feta, quedarà enregistrada en una targeta que després, durant la setmana del 12 al 18 de novembre, podran bescanviar a l'altra ciutat sense gastar ni cinc.

De moment ja hi participen prop d'un centenar d'empreses de diversos sectors relacionats amb l'activitat turística, com ara restauració, hostaleria, comerç, serveis, oci i lleure, però la llista és oberta i se n'hi poden afegir més. Tots ells apareixeran al web creat especialment per a la campanya www.esplendid.cat. En aquest web, qui s'hi inscrigui rebrà una targeta gratuïta personalitzada on s'hi enregistrarà el saldo que s'acumuli durant la primera setmana de la campanya. Aquesta mateixa quantitat és podrà gastar íntegrament al novembre a l'altra ciutat. D'aquí, l'eslògan "Berga convida a Canet" i "Canet convida a Berga".

Les setmanes escollides per fer la campanya estan en èpoques que tradicionament tenen una ocupació turística més baixa. L'objectiu és doncs, convertir-les en setmanes plenes d'activitat i moviment. Des dels dos ajuntaments es contactarà també amb entitats i associacions perquè aprofitin aquestes setmanes per programar activitats que contribueixin encara més a donar vida als pobles, fent activitats de petit format com ara: visites guiades, tallers, exposicions, exhibicions de ball, proves esportives, actuacions musicals, recitals poètics, projeccions cinematogràfiques, representacions teatrals, gangues al carrer ...

Les targetes es donaran a les oficines de turisme i als establiments hotelers i se’n repartiran unes 2.000 entre els dos municipis. Francesc Ribera ha destacat la predisposició dels establiments adherits al projecte, ja que segons ha explicat, a Berga hi participaran gairebé tots els hotels i càmpings, el 75% dels restaurants i el 75% dels comerços de la ciutat. Coia Tenas per la seva banda, ha manifestat que a Canet s'hi sumaran també molts habitatges turístics, ja que el nostre municipi compta amb més de 700 places comptabilitzades en aquesta modalitat de turisme.

La campanya s’adreça principalment als visitants de l’àrea metropolitana de Barcelona i més concretament, al públic familiar que tingui inquietuds relacionades amb l’àmbit del patrimoni històric i cultural, la gastronomia, la història, el paisatge i la natura. Coia Tenas, ha destacat que les dimensions de Berga i Canet fan que poguem oferir una oferta turística de qualitat basada en la tranquil·litat que busquen els visitants de ciutat. Francesc Ribera ha dit que som municipis que estem tots dos a una hora de Barcelona, tot i ser un d'interior i un de costa i que per tant, resultem atractius per als visitants que busquen arribar en un temps curt a la seva destinació de lleure.

La campanya ‘Esplèndid’ és una iniciativa impulsada pels ajuntaments de Berga i Canet de Mar i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà.

Més informació

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^