Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dimarts, 09.01.2018

La colla Creixent queda tercera en la categoria juvenil del campionat de Catalunya de Punts Lliures celebrar aquest desembre a Figueres. El regidor de Cultura, Pere Xirau, va acompanyar-los i va poder compartir amb ells la victòria pel bronze aconseguit.

colla creixent - Figueres foto cedidaEl diumenge 3 de desembre, a Figueres, la colla sardanista Creixent va quedar tercera en la final del campionat de Catalunya de Punts Lliures (coreografies) de categoria juvenil, final en la qual van participar un total de sis colles. Va ser una competició molt renyida i la colla local, finalment va ser superada per les colles Montseny, de Vic, que va quedar primera i Estels de les Gavarres, de Cassà de la Selva.

En la seva quarta temporada en competició, la colla de Canet era el tercer cop que participava a la final del campionat de Catalunya de Punts Lliures. El primer cop van quedar segons, el 2016 tercers i ara han quedat també en la tercera posició i per tant han fet podi. Aquest resultat té molt de mèrit, tenint en compte la important renovació que ha sofert la colla aquesta temporada, bàsicament entre els membres femenins.

Per participar en aquest campionat, a part dels assajos habituals, que fan dos cops per setmana, la colla ha incrementat freqüència, intensitat i durada, per tal de poder ballar amb les especificacions pròpies d’aquesta modalitat de punts lliures. Les dues sardanes assajades són "Decenals 2011" del mestre Alfred Abad i "Arenys de Munt" del mestre Ricard Viladesau.

El regidor de cultura Pere Xirau va acompanyar per segon any la colla Creixent i per tant els va poder felicitar i compartir amb ells la victòria pel bronze assolit. El diumenge dia de la competició la colla va rebre també la felicitació de l’alcaldessa Blanca Arbell  i de la regidora de festes Assumpta Revoltós.