Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dimarts, 02.01.2018

L'Acadèmia de les Entitats, neix per posar a disposició de les associacions locals un seguit d'eines formatives per dotar-les de recursos que les ajudin en el seu dia a dia. Va començar al novembre i tindrà continuïtat durant aquest 2018.

imatge web entitatsLa Regidoria de Participació Ciutadana i Igualtat, va començar el 24 de novembre el projecte ACADÈMIA DE LES ENTITATS. Ho va fer coincidint amb la Jornada de l’Esport i la Participació, en la qual el psicòleg Pere Alastrué va oferir a les entitats el taller "Educació en valors a través de l'esport als municipis". Es dirigia principalment a les entitats de l'àmbit esportiu i per tant va ser una sessió coordinada per les dues àrees, Esports i Participació. La segona sessió de l'Acadèmia es va fer el dia 2 de desembre. En aquesta ocasió la conduïa el coach Xavier Sabaté i es titulava “Incentivem la Participació i el relleu generacional a les nostres entitats”. El 17 de desembre va fer-se la tercera sessió, que era oberta a tothom i que va consistir en un taller, “l’estenedor de les injustícies”. El va fer una dinamitzadora i va permetre, a traves de frases i explicacions senzilles poder conèixer l’explotació a la indústria tèxtil internacional tot intentant fomentar hàbits de consum més sostenible. En aquesta ocasió, era una activitat que s'emarcava dins el Mercat d’Intercanvi i de segona mà, que organitzava l’Àrea de Medi Ambient.

L'Acadèmia de les Entitats, com diu la regidora de Participació Ciutadana i Igualtat, Raquel Serra posa a disposició de les associacions un seguit de tallers i sessions formatives, per tal de poder-los facilitar eines i recursos que les ajudin en el seu dia a dia, així com cara al futur, ajudar-les a consolidar, actualitzar-se i poder preveure i preparar el seu futur.

Per al 2018, l'Acadèmia intensificarà les accions. Durant el primer trimestre, n'hi haurà els dies 3 de febrer i 3 de març. Seran taller dirigits fonamentalment a les entitats educatives d’infantil i primària: ampes, consells directius de centres educatius, personal docent, esplais, entitats lúdic educatives, monitors i auxiliars. Es faran els tallers per fomentar les relacions igualitàries “Tranquil·les i Valents”, per afavorir una educació i tracte no discriminatori, en l’àmbit sexual i de gènere.

D'altra banda, també hi ha previstos dos tallers més: “Captació de Fons: Noves Fonts de Finançament” i “Fiscalitat per Associacions”. Aquests, tenen una durada mitjana d’aproximadament 3 hores, i es desenvolupen al primer pis de La Masoveria de Vil.la Flora, amb la col·laboració de l’àrea de Joventut.

La informació d'aquests tallers, així com les seves inscripcions les podeu fer a través del correu electrònic masvidalnj@canetdemar.cat o al telèfon 93 794 39 40 ext.140.