Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Viatgem a Toulouse per inaugurar una nova exposició d'Eugeni Forcano
PUBLICAT Divendres, 06.10.2017
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic

obra eugeni forcanoDes del 19 de setembre, la ciutat francesa de Toulouse acull una nova mostra del fotògraf canetenc Eugeni Forcano. Es tracta d'una selecció de fotografies de la sèrie “La vida atrapada al vol”, i també de les fotografies dutes a terme pel mateix artista a París l’any 1962. S’exposen fins al dia 23 d’octubre al Instituto Cervantes i a la galeria Le Château d’Eau de Toulouse.

A la inauguració hi van assistir el regidor cultura de l’Ajuntament de Canet de Mar, Pere Xirau i Esparrech i el director de la Casa Museu Lluís Domènech i Montaner, Salvador Munrabà. 

La selecció de fotografies s’ha realitzat procurant fer un recull de les obres més representatives de l’artista. Es tracta d'un conjunt d’imatges en blanc i negre que es van prendre entre l’any 1962 i el 1969. A través de les fotografies de “La vida atrapada al vol”, Forcano volia fer un retrat de la societat que vivia als pobles de Catalunya i a Barcelona durant aquests anys procurant, a la vegada, fer una crítica social a través de les seves obres.

Per altra banda, la col·lecció de fotografies de París de l’any 1962, van ser preses durant el  viatge que Forcano va fer a la capital francesa, acompanyat d’un grup de fotògrafs, per un encàrrec del ministeri francès per poder fotografiar el París de l’època.

Com reconeix Munrabà, l’exposició als dos centres de Toulouse és un gran èxit i s’ha comparat a Forcano amb altres grans fotògrafs francesos coetanis a l’artista canetenc.

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^