ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Comencen les Jornades Gastronòmiques del Peix i del Marisc al Maresme 2014
PUBLICAT Dijous, 12.06.2014
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

La nostra comarca allargada davant del mar, dedica la segona part del mes de juny i la primera del mes de juliol a les Jornades del peix i del marisc per apropar aquests productes als consumidors. Aquest 2014 és el tercer any que se celebren a tota la comarca del Maresme.

Una gran gama del plats presentats als restaurants i bars estan confeccionats amb aquests productes que venen de la nostra costa. Són molt preuats els calamars, les gambes o les cloixes d'Arenys de Mar. Cal destacar que al Maresme hi ha un restaurant que compta amb tres estrelles Michelin i aquest és el Sant Pau de Sant Pol de Mar.

El peix es divideix en peix blanc, peix blau i marisc. Cada un amb propietats beneficioses per al nostre organisme.

Els cereals, els llegums, les fruites, les hortalisses, l'oli d'oliva i el peix, constitueixen la base de l'alimentació mediterrània. El peix té un alt percentatge de proteïnes de tan bona qualitat com les de la carn, però de més fàcil digestió. Els greixos del peix són rics en àcids grassos poliinsaturats (omega 3), que ajuden a regular els nivells correctes de colesterol a la sang i disminueixen el risc de patir malalties cardiovasculars. El peix és una bona font de iode, i conté ferro, magnesi, calci, vitamines A, D, E i algunes del grup B, com també nivells de sals minerals recomanables per a la salut i molt importants per al creixement.

Programa del Peix i del Marisc - 2014

Programa del Peix i del Marisc - 2014

Fitxer: Peix_Marisc14_web.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 16
Mida: 2.4 MB

^